Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wywala mi błąd systemu sos, bateria do wymiany , nabyłem takową ale gdzie ona się znajduje? Rozebrałem tył i podsufitkę ale tam nic nie ma ? Może ktoś wie gdzie ta bateria się znajduje w BMW f21 z 2015roku .

Opublikowano

Tak masz rację dziękuję, znalazłem wymieniłem ale problem pozostał 😐 , dalej błąd wywala 

Opublikowano

Błąd systemu połączenia  alarmowego sos , jakoś tak, byłem u jakiegoś speca od kodowania próbował ale nie zrobił, teraz to nawet w ista nie wyświetla informacji o baterii karcie SIM itp , wszędzie pisze "niedostępny".

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw trzaba bylo sprawdzic skad problem pochodzi a nie kupowac nowa baterie. Ten blad to masz na mysli to co widzisz na zegarach, czy to co odczytane zostalo z ECU?

Opublikowano

To co na zegarach , czy można się z tobą jakoś skontaktować, tu jest dużo do opisywania. 

Opublikowano

Udało mi się to ogarnąć, kupiłem używany moduł telematik na allegro, zakodowałem i jak na razie wszystko działa , zobaczymy jak trochę pojeżdżę, wniosek jest taki że BMWAicoder rozwalił mi ten moduł, mimo wszystko dziękuję ci za zainteresowanie. Pozdrawiam 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to super.

O blad to chodzilo mi w sensie, ze czy podajesz mi opis bledu, ktory pojawil sie w iDrive, czyli na zegarach lub ekranie, czy o blad odczytany z diagnostyki.