Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie.

Potrzebuje zakodować mulf 2 HIGH BASIS SVS z gniazdem USB, BMW e61 2005r palona na kluczyk bez modułu KGM. Nawigacja CCC duża. Soft w ccc aktualny ponieważ było naprawiane u kolegi z forum. 

Wiem, że w aucie bez modułu KGM trzeba zakodować przez adapter most z ICOM. Kodowanie przez plik ssd Ncs-em.

Czy mógłby ktoś poprowadzić jak to zrobić poprawnie? Mam icom kodowanie zwykle potrafię zrobić lecz nigdy nie kodowałem przez ADAPTER MOST. Z góry dzięki za pomoc. 
Może da się to zrobić normalnie bez potrzeby kodowania przez most, ma ktoś doświadczenie? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ponoć da sie to zakodować normalnie ale w aucie poliftowym, przedlift tylko po most. Sam musze to zrobić u siebie, jeszcze nie próbowałem ale podziele się doswiadczeniami jak zrobię 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moje doświadczenie jest takie że kupujesz MULF z aktywnym USB - szukać trzeba najlepiej takiego z odciętą złączką USB, wtedy wiadomo że było używane, a nawet można użyć złączki do podlutowania gniazda USB, jak jest niebieska obudowa gniazda to podmieniasz białą, wsadzasz zamiast MULF i gotowe.

Wiadomo że po bluetootch auto będziesz widział bez swojego vin np MINIyyyyyyy (na ccc chyba zostanie oryginał BMWxxxxxxx), ale to najłatwiejsza/ najtańsza opcja.

Jak ktoś jest purystą to potrzebny ICOM z MOST.

Co do programowania(aktywacji USB np.) to raczej bez ICOM z MOST nie da się zrobić - nic nie słyszałem że polift(cic) to ogarnie, do MULF dochodzi tylko zasilanie i światłowód, myślę że to legenda.