Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłem BMW E63 - 316i Compact z 97r., nie dziala mi centralny zamek. Do samochodu dostalem 2 kluczyki z tego jeden jest serwisowy. Kluczykiem głównym mogę tylko zamykać samochód od kierowcy i pasażera, ale za nic nie mogę otworzyć. Kluczykiem serwisowym natomiast mogę zamykać samochód i z trudem otworzyć drzwi pasażera, ale za nic drzwi od kierowcy. Bagażnik też otwieram tylko kluczykiem serwisowym, ale z wielkim trudem, a klapa od wlewu paliwa wogóle sie nie zamyka. Co moze być przyczyną. Pozostała elektryka (szyby, szyberdach, lusterka) działają bez zarzutu.
Opublikowano

Mój elektryk zdiagnozował u mnie podobne zachowanie jako zużycie siłowników. Nie wiem, na ile słusznie, bo niekoniecznie jestem ekspertem. Klapka wlewu paliwa też się nie zamykała - był za krótki "dzyndzel" ;)

Co do centralnego - dobry skutek przyniosło zainstalowanie alarmu i otwieranie z pilota ;) Choć w razie awarii baterii w obu egzemplarzach - mogę mieć kłopot z dostaniem się do auta :roll2: Ale koszt wymiany siłowników byłby zbyt duży, wię sobie odpuściłam :) Koszt alarmu + zamykanie z pilota : 500zł z montażem. Bez montażu : około 300zł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! miałem podobny problem i się okazało że miałem przerwaną wiązkę w klapie bagażnika i sie robiło zwrcie. Ponoć te typy tak mają. Ściągnij gumową osłonę z kabli (po otworzeniu bagaznika po lewej stronie) i zobacz czy nie przetarła Ci sie izolacja na kablach.

Pozdrawiam!