Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cieszę się, że tu trafiłem. W ciągu dwóch dni dowiedziałem się o X5 ważnych i ciekawych rzeczy. Z przyjemnością się czyta.

Po testach X5 40d, X6 40i oraz Q8 50TDI postanowiłem przesiąść się z Q7 na X5 40i

W zamierzchłych czasach byłem szczęśliwym posiadaczem BMW 315 E21 z 1980r, tzw rekin z podwójnymi reflektorami - więc nie będzie to moje pierwsze BMW:)

Chciałem zapytać jakie macie doświadczenia z lakierem Frozen Pure Grey? Czy to lakier który wymaga specjalnego traktowania, bardziej/mniej widoczny brud, zarysowania?

Czy może zamówić inny lakier i "zmrozić" go folią?

Pod linkiem M60i ale wygląd poza kilkoma szczegółami taki

Opublikowano

Widziałem na żywo ten kolor i wygląda naprawdę świetnie ale uważam, że bardzo zbliżony efekt uzyska się jak się zmrozi folią skyscraper i nawet widziałem na żywo X3 tak zmrożoną i wyglądała też bardzo zacnie (a jakby nie było różnica w cenie pomiędzy tymi kolorami to niemalże koszt folii na całym aucie, także ja raczej bym szedł w kierunku folii i skyscrapera, choć z drugiej strony słyszałem, że te zmrożone folie ciężko utrzymać w czystości).

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, nadel napisał(a):

Cieszę się, że tu trafiłem. W ciągu dwóch dni dowiedziałem się o X5 ważnych i ciekawych rzeczy. Z przyjemnością się czyta.

Po testach X5 40d, X6 40i oraz Q8 50TDI postanowiłem przesiąść się z Q7 na X5 40i

W zamierzchłych czasach byłem szczęśliwym posiadaczem BMW 315 E21 z 1980r, tzw rekin z podwójnymi reflektorami - więc nie będzie to moje pierwsze BMW:)

Chciałem zapytać jakie macie doświadczenia z lakierem Frozen Pure Grey? Czy to lakier który wymaga specjalnego traktowania, bardziej/mniej widoczny brud, zarysowania?

Czy może zamówić inny lakier i "zmrozić" go folią?

Pod linkiem M60i ale wygląd poza kilkoma szczegółami taki

A jakie miales wrazenia po przejechaniu sie  Q8 ???   Czy Q8 nie jest bardziej komfortowa ??? 

Opublikowano

Q8 jest bardziej komfortowe, ciszej i inaczej pracuje silnik a Q7 jest komfortowe jeszcze bardziej niż Q8, z tym że tak jak ktoś napisał tu wcześniej "Audi są leciwe"

40d - trzeba lubić albo polubić odgłos pracy tego motoru.

40i - słucha się z przyjemnością. Dobrze, że nie testowałem M60i:)

416491312_964086035067592_7082889122543497279_n.jpg