Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Trzymam auto w nieocieplonej wiacie. Przedwczoraj auto pokazało brak płynu do spryskiwaczy. Płyn uzupełniłem wczoraj na wieczór. Dzisiaj rano kontrolka braku płynu nie zniknęła a spryskiwacze nie zaczęły działać. Dziś po południu kontrolka zniknęła jednak pompka dalej nie podaje płynu na dysze, nawet jej nie słychać.

Miałem tak raz w serii 3 ale wszystko magicznie samo wróciło do normy.

Wstępnie umówiłem się już na serwis ale chciałbym dopytać, czy może ten typ tak ma i już się komuś to przytrafiło?

Opublikowano

Problem rozwiązany, dzisiaj spryskiwacze zaczęły działać. Obyło się bez strat.

Dla potomnych, płyn zamarzł w układzie. Auto mam krótko, nie wiem czym było wcześniej zalane. Obstawiam kiepskiej jakości płyn, który nie trzymał parametrów zamarzania. Kilka dni w temp. powyżej zera zrobiło swoje.

Opublikowano
4 godziny temu, hubertus napisał(a):

Problem rozwiązany, dzisiaj spryskiwacze zaczęły działać. Obyło się bez strat.

Dla potomnych, płyn zamarzł w układzie. Auto mam krótko, nie wiem czym było wcześniej zalane. Obstawiam kiepskiej jakości płyn, który nie trzymał parametrów zamarzania. Kilka dni w temp. powyżej zera zrobiło swoje.

G30 nie ma podgrzewanych dysz?