Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś ma problem z równoczesnym podłączeniem dwóch telefonów na iOS?

W poprzednio używałem zestaw iOS+Android i były widoczne dwa podłączone, po przejściu z Androida na iOS w samochodzie podłącza się tylko jeden.

Ktoś coś wie ? 

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To żeby doprecyzować, bo na tym bazuje:
Czy jeśli dwa iOS są w samochodzie to pojawiają się wam na kafelku "Komunikacja" - który jasno mi mówi, z czym się podłączył samochód. U mnie zawsze widnieje jeden.
Jeśli pojawi się kombinacja iOS+Android to oba pojawiają się na kafelku (=dwa podłączone)

icon1.png

Opublikowano
4 godziny temu, patryk0402_ napisał(a):

Czy jeśli dwa iOS są w samochodzie to pojawiają się wam na kafelku "Komunikacja" - który jasno mi mówi, z czym się podłączył samochód.

Tak, oba są widoczne

• Lubię to 1
  • 1 rok później...
Opublikowano

to podepnę się pod temat z pytaniem, czy można skonfigurować tak, że tylko telefon kierowcy / danego profilu się łączy? chodzi mi o to , że wsiadam ze swoim kluczykiem i paruje się tylko mój telefon, nawet jeśli inny (który też ma profil ustalony np drugiego kierowcy) jest w zasięgu.

Ogólnie miałam nadzieję, że to profilowanie kierowców działa trochę lepiej...

Opublikowano
10 godzin temu, Nawrocona_Frelka napisał(a):

to podepnę się pod temat z pytaniem, czy można skonfigurować tak, że tylko telefon kierowcy / danego profilu się łączy? chodzi mi o to , że wsiadam ze swoim kluczykiem i paruje się tylko mój telefon, nawet jeśli inny (który też ma profil ustalony np drugiego kierowcy) jest w zasięgu.

Ogólnie miałam nadzieję, że to profilowanie kierowców działa trochę lepiej...

No chyba to jedyny problem całego iD7 - u mnie też to jest problem, bo podłączone telefony są przypisane do samochodu, a nie do profilu (a szkoda).
Nawet ustawienie priorytetu połączenia u mnie nie działa tak jak powinno.

Dla przykładu - mam pirorytet iPhone 15 Pro > iPhone 13, i zazwyczaj 13 łączy się jako pierwsza.
W serwisie mi powiedzieli, że iD7 wspiera telefony tylko do 13 (Apple) - nowsze mogą mieć problemy ...

Moim rozwiązaniem jest ustawienie typu połączenia (CarPlay) dla telefonu z priorytetem, a dal drugiego jako zwykłe połączenie.
Problematyczne jest to, że jak druga osoba wsiada, to musi ręcznie zmieniać te ustawienia.

Jak testowałem połączenia ACP i AA to nie było tego problemu, wówczas priorytety  działały dobrze. Widać, że 2xACP robi się problemem, może jeśli to są te same modele tego wówczas nie widać ?

icon1.png