Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Od pewnego czasu dokucza mi stuk podczas jazdy na kocich łbach, torach, najeżdżania na studzienki.

Dźwięk raz jest słyszalny z lewej, raz z prawej strony z przodu.

Wymieniłem już komplet zawieszenia z przodu wraz z łącznikami stabilizatora i zregenerowałem magiel (miał lekki luz), niestety nie pomogło.

Gumy samego stabilizatora są w porządku.

Wcześniej wymieniałem amory z przodu + odboje i górne mocowania i mniej więcej z tym czasem zgrały się te stuki.

Sprawdzane u kilku mechaników i na 3 stacjach diagnostycznych, nikt nie potrafi tego zdiagnozować.

Stuk jest głuchy, nie metaliczny i nie słychać go podczas wolnego najeżdżania/zjeżdżania z krawężnika.

Może ktoś miał podobne doświadczenia i jakimś cudem udało się namierzyć skąd może się do wydobywać?

Pozdrawiam 🙂

Opublikowano
W dniu 14.01.2024 o 17:49, chmelu5 napisał(a):

Sprawdź gorne mocowania amora . Zamienniki się nie sprawdzają 

Nie miałem dostępnych praktycznie żadnych od ręki, wziąłem febi.

Gdzieś po głowie mi chodziło, że one mogą być przyczyną 😕

Opublikowano
W dniu 18.01.2024 o 21:13, chmelu5 napisał(a):

Febi maja wadę.  Zbyt duży otwór na sztyce amora i stuka. Polecam ori

Masz może numer produktu, jaki jest fabrycznie montowany? Niestety nie mogę namierzyć tej informacji a stare już dawno zostały wyrzucone na szrot. I jeszcze jedno pytanie czy masz jakieś doświadczenie z Meyle? Widzę, że sprzedają je już z dedykowanymi śrubami samo gwintującymi.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 18.01.2024 o 21:13, chmelu5 napisał(a):

Febi maja wadę.  Zbyt duży otwór na sztyce amora i stuka. Polecam ori

Dzięki za pomoc, wymieniłem na Meyle i stuki ustały jak ręka odjął. Szkoda, że dopiero po wrzuceniu 5k w błoto 😅. Nie wierzyłem, że to pomoże, bo wizualnie niczym się nie różniły. Jeszcze raz dzięki za pomoc 🙂