Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam doszedłem do tego że w moim bmw w miejsce manualenj klimatyzacji jest włożona automatyczna przez co nawiewy wariują chciałbym zorientować się CO teoretycznie musze zmienić żeby to działało miało ręce i nogi. Orientuje się ktoś czy wystarczy zakupić odpowiedni panel zamontować go i zaprogramować czy wymaga to jakiejś większej ingerencji a jeśli nie warto co bym musiał zrobić aby TA AUTOMATYCZNA już działała. 

Poniżej podaje link z poprzedniego posta w którym dochodziłem do tego faktu.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, jak chyba napisalem w poprzednim poscie. Kup panel do twojej klimy manualnej, zakoduj i zapomnij. Brzydziej może wyglada, ale działa. 

Przeróbka na automat to kupa kasy i roboty. Na pewno nikt nawet nie zaczął takiej modyfikacji. Po prostu wymienil sobie panel, żeby ładnie świecił.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Żeby zmienić na automat to potrzeba mieć drugie takie auto tylko z automatyczną klimą 🙂Do tego trzeba włożyć masę pracy. Trzeba zdjąć deskę, zmienić nagrzewnicę, przełożyć silniczki klap i czujniki w tym nasłonecznienia i zaparowania żeby to działało jak w oryginale. Do tego oczywiście przełożyć instalację. Potem pewnie się okaże, że potrzeba zmienić jakiś inny moduł np. silnika, żeby mógł współpracować z automatyczną klimatyzacją. Ciekawe czy ktoś to w ogóle zrobił? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, ja zrobilem jak lata temu angliki przekladalem to jest tak jak piszecie. Musi wleciec inna nagrzewnica i okablowanie oraz kodowanie, ewentualnie czujnik parowania szyby ale to mozna pominac. Nic wiecej nie trzeba wymieniac. 

• 3 tygodnie później...