Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, czy ktos z Wawy mógłby mi pomóc wykodować żaluzje chłodnicy w F25, których nigdy w aucie nie było... Mam błąd tych żaluzji i w sieci znalazłem info, że można je wykodować, żeby błędu nie było. 

Prawdopodobnie mam opcję 0x03 - default, Init value, not coded (COM diagnosis still active) , czyli zaluzje nieobecne ale diagnostyka aktywna, a potrzeba zmienić na 0x00.

Potrzebny E-sys lub Ista i trochę wiedzy, chociaż wiem gdzie szukać - chodzi o AKKS Automatische Kuehlluftklappensteuerung / Luftklappensteuerung - (LKS) w DDE.

Edytowane przez jarekf
Opublikowano

Sytuacja jest rozwojowa 😉

Mam E-sys 3.30.1 + Launcher Pro v2.8.1 z Tokenem + psdzdata full 4.44.31. Wszystko zainstalowane i odpalone zgodnie z instrukcjami. Działa, łączy się ale w żadnym z 23 modułów nie udało mi się wyszukać nic związanego ze słowami: AKKS, LKS, LUFT, KLAPPEN, Kuehlluftklappensteuerung, Luftklappensteuerung, itp.

A w diagnostyce wywala mi cały czas taki błąd związany z żaluzjami chociaż ich nie ma i nigdy nie było. Ma ktoś pomysł czego i gdzie szukać?

image.thumb.jpeg.beabf4e9e2f6d9d469689d42eeaa3e7c.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Całe auto było aktualizowane w zeszłym roku, aktualny iLevel 22-7-540. Serio, trzeba jeszcze dodatkowo aktualizować? Pytanie czy w ogóle jest nowsza wersja

Uzyskałem tez takie info, że tych żaluzji nie wyrzuca się kodowaniem tylko z mapy silnika...