Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem tu nowy więc jak coś źle zrobię to przepraszam. A więc szukałem po internecie i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie nigdzie. Chodzi o kabelki w panelu nawiewu, oraz rezystorze dmuchawy w bmw e36 sedan. Czy ktoś się zna na tym i mógłby powiedzieć jaki kolor kabelka spełnia jaką funkcję?

Kabelki w panelu nawiewu: 

Grubsze kable: zielony, zielono brązowy, zielono szary, niebieski, oraz trochę cieńszy czarny.

Cieńsze kable: szaro czerwony, brązowy, brązowo pomarańczowy (razy 2), brązowo czarny, brązowo biały, zielono żółty.                                                                                                                                       

Kabelki w rezystorze dmuchawy:

czerwono biały, brązowy, różowy, zielono czerwony, niebiesko czarny, szary. Dziękuję i pozdrawiam 😃

Edytowane przez soobie
Opublikowano (edytowane)

okazało się że nie posiadam rezystora, lecz kontroler temperatury. proszę zignorować sekcję z kabelkami o rezystorze. drugie pytanie przy okazji. nie mogę zedytować więc piszę w odpowiedzi. Skoro jest to panel nawiewu (bez klimatyzacji) z 5 grubszymi kabelkami, to jaki rezystor dmuchawy pasowałby do tego? głupie pytanie ale jestem trochę zagubiony 😕

Edytowane przez soobie