Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W każdym dziale takowy wątek jest, a więc i w tym na pewno się przyda.

A zakładam go, ponieważ znajomy który złożył zamówienie na 520i pod koniec sierpnia, dzisiaj dostał wiadomość że jest już VIN (status 150) z produkcją w tygodniu 46 (połowa listopada). Kolega nie wie czy był podpięty pod jakiś order ale patrząc na bazową speckę i niezbyt duży rabat termin realizacji uznał za świetny.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedy składałeś zamówienie ? Trzymam kciuki żeby status się nie wywrócił !

Opublikowano
5 minut temu, Mati_WZL napisał(a):

Kiedy składałeś zamówienie ? Trzymam kciuki żeby status się nie wywrócił !

18.10

• Lubię to 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czyli tylko dwa miesiące od zamówienia do dostawy? To bardzo szybko, chociaż ja zamawiałem cztery lata temu 2GC i nawet sobie dokładnie sprawdziłem - też to było dokładnie dwa miesiące od zamówienia do odbioru w salonie (udało się rzutem na taśmę przed pandemią, chociaż odbiór był już po wprowadzeniu pierwszych ograniczeń - tylko kluczyki, bez kontaktu osobistego 🙂 ).

A co oznaczają te statusy i gdzie mogę sprawdzić status samochodu po zamówieniu? Muszę pytać u dealera pewnie o takie rzeczy?

Opublikowano
2 godziny temu, LDeska napisał(a):

Czyli tylko dwa miesiące od zamówienia do dostawy? To bardzo szybko, chociaż ja zamawiałem cztery lata temu 2GC i nawet sobie dokładnie sprawdziłem - też to było dokładnie dwa miesiące od zamówienia do odbioru w salonie (udało się rzutem na taśmę przed pandemią, chociaż odbiór był już po wprowadzeniu pierwszych ograniczeń - tylko kluczyki, bez kontaktu osobistego 🙂 ).

A co oznaczają te statusy i gdzie mogę sprawdzić status samochodu po zamówieniu? Muszę pytać u dealera pewnie o takie rzeczy?

Tak, dwa miesiące - ale ... stoi na placu u dealera, akcja techniczna, nie mogą go wydać - to już 3 tygodnie ... 😞

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jak termin odbioru, coś się ruszyło?

Mnie zastanawia czy te dwa miesiące to standard teraz z czekaniem na nową piątkę do produkcji? Bo w konfiguratorze wyskakuje ostrzeżenie o możliwych opóźnieniach, a w salonie jak pytałem jakoś w połowie stycznia to mówili że mają terminy produkcji na chyba koniec czerwca. To by było aż pięć miesięcy...

Opublikowano

2 miesiące masz wtedy jak trafisz na "slot produkcyjny" z wstępną datą produkcji (status 111 lub 112). Jak slotu nie ma to 4-5 miesięcy to standard

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj się dowiedziałem, że data dostawy dla tej 5-tki zamówionej w połowie stycznia ma być druga połowa kwietnia, ewentualnie początek maja. To by wychodziło trzy miesiące do 3,5 - i tak całkiem dobrze jak na zamówienie bez "slota produkcyjnego". Zobaczymy czy przed majówką uda się odebrać...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam już numer VIN - czy po tym da się coś sprawdzić odnośnie daty produkcji samemu czy tylko przez dealera? Bo coś nie chcą mi powiedzieć szczegółów 🙂

Opublikowano

Niesamowite, nawet wiedzą z tego numeru jaką wersję językową ma instrukcja obsługi 🙂 gdyby tylko potrafili jeszcze i podać datę produkcji i odbioru 😉

Opublikowano (edytowane)

22/04 zamowione, aktualnie wg. dealera na etapie przed nadawaniem VIN, produkcja planowana w maju, odbiór planowo 2 połowa czerwca. Czyli +- 2mcs całość.

520d, skóra eko, większość opcji.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

To by było bardzo szybko - oby się udało! Ja czekam jeszcze - już 3,5 miesiąca, chyba poniżej 4 miesięcy się zamknie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi się, że 4 miesiące to minimum. Ja również czekam od połowy lutego i wstępnie mam termin na połowę lipca. Chyba to zależy od wyposażenia. 

Opublikowano

Dostałem informację, że koniec czerwca będzie u salonie, ale pewnie papierki.... więc realnie lipiec.

Opublikowano
W dniu 29.04.2024 o 13:44, PiotrRosinski napisał(a):

22/04 zamowione, aktualnie wg. dealera na etapie przed nadawaniem VIN, produkcja planowana w maju, odbiór planowo 2 połowa czerwca. Czyli +- 2mcs całość.

520d, skóra eko, większość opcji.

Wczoraj byłem już mowa jest o początku lipca

Opublikowano

Mój zamówiony 16-go stycznia, wyprodukowany był 6-go maja z tego co ja wiem. Dostarczony do Polski 10 maja, do dealera w Jankach dojechał 17-go maja (w piątek), ale dokumenty dojechały dopiero następnego dnia czyli wczoraj: 20 maja. Jeszcze tylko rejestracja (zewnętrzny leasing) i liczę że jutro, najpóźniej pojutrze wyjadę nim z salonu. No to można uznać że całość zajęła 4 miesiące od momentu zamówienia do odbioru. Trochę długo, ale mam kolegę co na elektryczną skodę czekał ponad rok 🙂

Opublikowano

Gratuluje.Ja czekam dalej, aż sytuacja się wyklaruje. Narazie 3,5 miesięca i cisza z produkcją. Jak będzie 4 miesiąc to się zacznę martwić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.05.2024 o 22:23, kivlov napisał(a):

@Pawlar Jesteśmy w podobnej sytuacji, daj znać jak coś się u Ciebie zmieni.

Witam. Mam informację, że samochód ma status 150 i produkcja będzie gdzieś za 2 tygodnie. Wychodzi na to ,że samochód do odbioru będzie max do połowy lipca.