Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W okresie zimowym jeżdżę max 5000km i z reguły po mieście, które z opon zimowych w rozmiarze 245 50 r18 są godne polecenia? 

-Nexen Winguard Sport 2

-Kumho Wintercraft WP72

-Falken Eurowinter HS02

Dzięki! 

Opublikowano

Mam te Falkeny od zeszłego sezonu - generalnie nic im zarzucić nie można. Bardzo przyzwoita opona, dobra przyczepność na mokrym a takie są teraz w większości zimy. Nie zwróciłem uwagi tez żeby była jakaś głośniejsza od letnich.

Nie mam porównania do dwóch pozostałych.

Opublikowano

Już jednak zapadła decyzja na kumho...za 6 miesięcy dam znać jak się sprawował. 

Właśnie zimy mamy jakie mamy i żałuję, że nie robią całorocznych w rozmiarze 275 35 r20 (takie mam z tyłu letnie) , bo bym sobie takie wielosezonowe sprawił 🙂 

Opublikowano

Ja jeżdżę na Pirelli Scorpion All Season SF2 245/50 R18, Nośność-100 (800 kg), Prędkość-Y (300 k/h), Run Flat, Zużycie paliwa-D, Przyczepność na mokrej-A, Hałas-B 71dB i do jazdy głównie po mieście, ale i na trasach, uważam że są bardzo dobre. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tej zimy kupiłem Bridgestone Blizzak LM005 104V XL i mogę polecić. Ciche, przyjemnie miękko pokonują nierówności, przyczepność bardzo dobra, szeroki rant zabezpieczający felgę. Wcześniej miałem pod rząd dwa komplety Nokian WR A4 104V XL i też byłem z nich bardzo zadowolony, ale nie są już dostępne. Rozmiar 245/50R18.