Skocz do zawartości

ile powinien palic w miescie e46 2.0diesel ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam e46 2.0diesel i pytam wszystich ktorzy maja takie auta czy 8.8 litra na 100 km w miescie to normalne w miescie ? CZy za duzo ?
Opublikowano

wsumie co mi wiadomo beem pali tyle ile sie wleje:) bez obrazy :)

a tak na temat co sie orientuje miedzy 8-9 pala :D

Opublikowano
Witam. Mam e46 2.0diesel i pytam wszystich ktorzy maja takie auta czy 8.8 litra na 100 km w miescie to normalne w miescie ? CZy za duzo ?

pytasz o m47 czy m47N ? mi m47 pali prawie rowno 7l a nie oszczedzam. Kumplowi na oponkach 225 pali 8. Mowa o czasie jesienno-zimowym

Xdrive

Koder

Opublikowano
  • Autor
mowie o BMW 320 Diesel czyli e46 99r. czyli 8.5 to malo czy duzo ?
Opublikowano
czyli pewnie masz manual i sedan ale napisz dla pewnosci, spalic moze i 10l zalezy jak cisniesz,korki, zima, opony, obciazenie, klima wszystko to wplywa na spalanie :lol: , jednemu spali 7l a drugiemu 10l
Opublikowano

moja 318 tds ma po mieście wg ksiażki 7,6 a rzeczywiście pali w okolicach ok. 8 l/100.

natomiast twoja książkowo ma 7,4 po mieście- czyli powinna palic koło 8 również; ale nie przesadzajmy to wszystko zalezy jak jeździsz, korki, jakie dystanse- ja np głównie z pracy i do pracy mam 2,5 km w jedna strone.

a nie masz problemu z termostatem? może masz silnik niedogrzany

Opublikowano
Ile pali, ile będzie palił i ile palił, na takie pytania jest osobny dział.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

to ze pali 8,5 litra to normalka. w poznaniu jak sie stoi w korkach to moze zjesc nawet 9-10 litrow. oczywiscie na oponach normalnych czyli 195.

tak jak kolega wyzej napisal jest nawet specjalny dzial "ile pali twoja beemka" i tam mozesz sie tez dowiedziec szczegolow jak sobie poczytasz.

Mercedes CLS 55AMG :twisted:
Opublikowano
Ja mam e46 320d 136KM automat i w mieście pali mi ok.9,5 l. wcale mocno jej nie daję tylko czasami jak mnie ktoś wkurzy.