Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem. Bede wymieniał tarcze i klocki z przodu w swoim bolidzie. Czy będzie mi komp do czegoś potrzebny ? Nie wyświetla się jeszcze żaden komunikat że trzeba.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W G30 też robisz reset ale nie potrzebujesz do tego kompa tylko używasz przycisku do kasowania przebiegu dziennego: 

Opublikowano
9 godzin temu, guzior2 napisał(a):

W G30 też robisz reset ale nie potrzebujesz do tego kompa tylko używasz przycisku do kasowania przebiegu dziennego: 

Kutfa mam licznik poliftowy i szczerze nie przypomianm sobie by był tam przycisk na dole.

Opublikowano
6 godzin temu, luk_byd napisał(a):

No ale mówiłeś że czujnik nie jest ruszony ? 

No nie jest. Ale jak już idą nowe tarcze i klocki to czujnik też nowy kupiłem.

Opublikowano
5 godzin temu, derlysy napisał(a):

Lewej ? Prawej ? 😄

Raczej lewej manetki, górny przycisk jest od kompa (i ten służy do kasowania?) a dolny od świateł adaptacyjnych -jak pamiętam😀

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podczas resetu klocków hamulcowych hamulec ręczny musi być zwolniony.

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
17 godzin temu, derlysy napisał(a):

No nie jest. Ale jak już idą nowe tarcze i klocki to czujnik też nowy kupiłem.

Ale to nic nie zmienia.

Czujnik działa na zasadzie przewodności (nie wiem czy jest sztucznie zrobiona rezystancja, czy po prostu drucik czy dwa) - do momentu gdy się nie 'przerwie' jest ok

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 3.10.2023 o 07:26, derlysy napisał(a):

Kutfa mam licznik poliftowy i szczerze nie przypomianm sobie by był tam przycisk na dole.

Ja jestem po wymianie tarcz i klocków i wchodząc w to menu nie pojawia mi się opcja z resetem dla hamulców.

Czy ktoś wie jak jest tego przyczyna?

Opublikowano
3 godziny temu, Marco120i napisał(a):

A miałeś już informację o konieczności zmiany hamulców?

Nie miałem informacji. Wymieniałem bo zaczęły drgania kierownicy przy hamowaniu. Wymieniłem tarcze na nowe a co za tym idzie klocki i czujnik. Dodatkowo wcześniej pojawiało się odnośnie klocków a teraz nie ma w ogóle nic.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można wymusić komunikat wymiany klocków poprzez odłączenie wtyczki czujnika i włączenie zapłonu.