Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak nastały zimne dni tak mi ciężko się silnik grzeje 318i E36 silnik M43. Jak jadę to temeratura silnika na wskaźniku nie przekracza pierwszej kreski (tak na 1/3 skali). Czy da się jakoś zasłonic chłodnicę, mam klmatronika i tam znajduje się wentyl od klimy. Czy ma ktos na to jakis patent?
Opublikowano

wymiana termostatu?

po kupnie swojego m42 mialem problemy z nagrzewaniem sie silnika. poprzedni wlasciciel sam stwierdzil,ze trza termostat wymienic.

tak tez uczynilem. po rozmontowaniu czego trzeba okazalo sie,ze jakis imbecyl zle ogolnie wsadzil sam termostat.

teraz optymalna temperature osiagam w mgnieniu oka.

pzdr:)

Opublikowano
Wymien termostat kolego...:) i bedzie dobrze. Tez tak mialem, niedogrzewal sie i jak jechalem temperatura spadala...po wymianie wszystko gra :cool2: . Niestety do naszych silnikow (M43) troszke termostat kosztuje... :(

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Termostat kosztuje gdzies ze 100 albo i wiecej (ja za oryginal BMW placilem 150 zeta) znajduje sie on z przodu bloku, to jest takie plastikowe kolanko, ktore widzisz na wprost jak otwierasz maske...odrazu za wentylatorem...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
dokladnie wczoraj to robilem termostat 150zl oryginal z plastikowa fajka. po ok 1km juz mam za niebieskiem polem i przelacza mi sie juz na gaz (sekwencja) wczesniej to ok 12 km trwalo zanim wskazowka wychilila sie za niebieskie pole... Takze wymieniaj termostat w dziale "żrób to sam" jest tam to bardzo dobrze opisane :)
Opublikowano
Tak jak kolega bartek mowi, wymiana "bajecznie" prosta :lol: , troszke ciezki dostep zeby odkrecic sruby...ale dasz rade... :cool2: POWODZENIA :cool2:

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
aha i dodam ze nie trzeba koniecznie wykrecac viatraka zeby zdjac termostat wystarczy grzechotk z dluga przedluzka :) cociaz w R6 moze jest inaczej :P