Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wracam panowie, choróbsko mnie dopadło i nie mogłem nawet wyjść do samochodu, a w międzyczasie laptop mój zrobił mi papa i nie mam możliwości póki co by cokolwiek sprawdzić komputerowo.

Dziś gdy już nareszcie wyszedłem z nory chciałem wymienić taśmę kierownicy. Stwierdziłem, że i tak to zrobię bo przy skrętach czasami skrzypiała. Tak więc biorę grzechotkę, śrubokręt i torxa by odkręcić, no i zonk. Przede mną już ktoś coś majstrował i śruby są tak wyrobione, że wręcz są okrągłe. Nie mam pojęcia bladego jak mogę je odkręcić by zdjąć poduszkę, naciąć ich nie dam rady bo są za głęboko i za mało miejsca jest by nie uszkodzić kierownicy, innej nasadki też wbić nie da rady. Co z tym zrobić? 

Co do spraw komputerowych to jak tylko mi się uda naprawić laptopa, to będę z tym się próbował też bawić

Opublikowano

Zmieniłem taśmę kierownicy, ale zauważyłem, że ta którą nabyłem jest bez multifunkcji. Po zmianie nic się nie zmieniło i na dodatek dalej skrzypi przy kręceniu.

Skoro multifunkcja odpięta, taśma zmieniona i jest brak poprawy, radio sprawdzałem, również zwarcia nie robi, to co jeszcze może być? 
licznika i lcm nie sprawdzę komputerem na razie, bo nie mam takiej możliwości.

Opublikowano

Dowiedziałem się ostatnio od innego posiadacza E39, który tez się spotkał z takim przypadkiem, że będzie to albo kostka stacyjki albo coś mam zalane w tylnym słupku, tylko co tam się znajduje i jak się do tego dobrać tak by nic nie uszkodzić nie popsuć s przede wszystkim jak to zrobić najprostszym sposobem?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli już to w przednim prawym słupku, moduł lcm. Kostka stacyjki też potrafi nabroić. Progi masz zdrowe? Pod fotelem pasażera są bezpieczniki i przy dziurawym progu albo podłodze potrafią zardzewieć na amen. Odczytaj błędy z licznika i lcm.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.