Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc posiadam błąd 9c53 odnośnie elektrycznego ogrzewania dodatkowego dodam że to jedyny nlad który wyskakuje dotyczący klimatyzacji i ogrzewania które swoją drogą przestało działać, nie da się również odpowietrzyć układu za pomocą dodatkowej pompy, która wymieniłem bo poprzednia była niesprawna, co mógłbym zrobić w tym wypadku czy ktoś miałby jakeis wskazówki? Wydaję mi się że wentylator również przestał się kręcić po osiągnięciu 90° nawet już nie plmam pomysłów więc będę wdzięczny za każdą pomoc

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej, mam ten sam błąd udało ci się go jakoś rozwiązać ? Dokładnie tak samo pompke wymieniłem, a mimo to błąd jest, a co więcej ostatnio pod maską mi wystrzelił płyn i  czujnik temperatury płynu chłodniczego, który też wymieniałem. Cały układ odpowietrzałem i wydawało mi się, że się odpowietrzył, ale chyba widocznie nie. Pompka i czujnik hella. dodatkowo mam błąd 9C59. 

• Moderatorzy
Opublikowano

Pompa wody mechaniczna w jakim jest stanie? 

9c53 to błąd od zaparowania przedniej szyby, nie ma wpływu na odpowietrzanie i działanie nagrzewania. Możecie sobie podmienić, płytka jest pod lusterkiem, a częsci dostępne.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, madseason napisał(a):

Pompa wody mechaniczna w jakim jest stanie? 

9c53 to błąd od zaparowania przedniej szyby, nie ma wpływu na odpowietrzanie i działanie nagrzewania. Możecie sobie podmienić, płytka jest pod lusterkiem, a częsci dostępne.

Pompa wody mechaniczna wydaje mi się, ze jest raczej ok. Około 0.5 roku temu wymieniałem na Meyle z metalowym wirnikiem i chyba raczej jeszcze nie ma luzu/wycieków. Co do tego 2 błędu to dobrze wiedzieć z 3 msc temu miałem wymienianą szybę i musieli coś sknocić. Ja u siebie podejrzewam albo termostat, bo według wskaźnika kresek na rozgrzanym silniku jest  max 1, a ludzie na forum piszą, że powinny być ok 3.  A jak nie termostat to podejrzewam upg, choć mogę się mylić, ale martwi mnie to wysokie ciśnienie w układzie. Muszę zrobić test.  A  i  w ukrytym menu max temperatura 101 stopnie i po chwili spada do 97-8 i potem znowu rosnie i tak co jakis czas.

Edytowane przez Razlov