Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Czy może mi ktoś powiedzieć coś na temat alcantary w BMW M5 moge taką tapicerke kupić alcantara czasna za 1500zł tylko nie wiem jak to sie sprawuje i jak jest z utrzymaniem tego macie może fotki jak to wygląda pozdrawiam
E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
niewiem co to ta alkantare czy jakoś tam ale ogólnie czarny kolor tapiceki ( skóry) sie syfi niewiadomo kiedy trzeba by najlepiej sprzątać codziennie wsztsko na czarnym widać kurz piasek błoto trzeba by jeździć w kapciach musze wymyśleć take schowki na buty wysuwające sie z progu auta to wtedy w aucie będzie czysto inaczej czarny środek to porażka we wcześniejszej 750 miałem środek beżowy rewelacja nic nie było widać raz na jakiś czas sie sprzątało i było git a sobie polepszyłem kupując z czarnym środkiem jestem zły sam na siebie bo auto w środku wiecznie brudne ale to też wina ,że mieszkam na zadupiu wszędzie traktory kombajny i inne wynalazki i tak jadą i kurzą i to wszystko leci na moje auto
BMW sie nie psuje
Opublikowano
alcantara to zamszowa tapicerka bardzo fajna byla tez montowana w E34 E36 i wielu innych modelach jest swietna bo sie czlowiek na niej nie slizga ale jak z uzytkowaniem to nie powiem bo jak narazie nikt u mnie jej nie mial...
moje modele
Opublikowano

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

alkantra to bardziej przyjemna odmiana skorki-wloskowata tyle ze w miejscach dluzej wycieranych robi sie taka sliska i swiecaca jak bytu zamszowe-trudniejsza w utrzymaniu niz skora, zalezy jak wloski ulozone taki kolor daje zobacz to audi ( chociaz niezbyt widac)http://allegro.pl/item139661369_bardzo_ladna_a_trojeczka_na_alu_17_calowych.html

Opublikowano

Ja w poprzednim aucie miałam alcantarę w kolorze jasny beż, łączoną z gładką czarną skórą na bokach siedzeń.

Alcantara jest tzw. "sztuczną" skórą, jest bardzo podobna do zamszu.

Ładnie to wygląda gorzej z użytkowaniem. Czyszczenie tego w jasnym kolorze to jest masakra, oprócz tego wyciera się w formie takich nieestetycznych wałeczków.Trzeba bardzo uważać na zacieki i siadanie chociażby w mokrej kurtce.

To co mogę powiedzieć, to nigdy w zyciu nie chcę alcantary :!: