Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

BMW X5 e 53 3.0D 184 km rok auta z Kwietnia 2002r

Witam mam pytanie do mających wiedzę czy z dyfra tylnego  z przełowieniem 3.73 do dyfra 3.23 będą pasowały moje flasze od pół osi  i wału napędowego

Dyfer 3,73 ma flansze zarówno od pół osie i wału 104 mm średnicy

Dyfer 3,23 ma  flansze zarówno od pół osie i wału 110mm średnicy

Auto ma napęd tylko na tył, została usunięta skrzynia biegów automatyczna . Aktualnie w aucie jest skrzynia manualna 6 biegów.

Wiem ze w innych modelach bmw da się te wspominane flasze przyrzucać  i pasują w większości bez komplikacji, pytanie czy tu też jest taka możliwość ,

Drugie pytanie jakie najdłuższe dostępne było przełożenie 

Edytowane przez Piotr 178
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

chyba właśnie 3.23 był najdłuższy, flansze przekładasz i masz, chociaż jak masz sam tył napęd to poszukałbym z półosiami (będą trwalsze)

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale flansze można przełożyć, wyjmujesz je z dyfra i przekładasz. Tylko nie wbijaj młotkiem, mają wskoczyć ręką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ok, z 3.23 nie miałem doczynienia. A zakup półosi z manuala? i wtedy całość przekładasz

Opublikowano
W dniu 30.08.2023 o 20:17, nomad66 napisał(a):

ok, z 3.23 nie miałem doczynienia. A zakup półosi z manuala? i wtedy całość przekładasz

Tak