Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Mam problem z modułem REM, otóż posiadam f30 z USA rok 2014 320i 184km . Fabrycznie była bez PDC dlatego postanowiłem sobie je dołożyć na tyl. Konieczna była wymiana modułu,  dlatego go wymieniłem i wszystko śmigało pięknie aż pewnego dnia przestał mi się otwierać bagaznik. Modul wytrzymał rok. Kupiłem drugi modul który też zakodowałem i sytuacja się powtórzyła. Wytrzymal rok i bagaznik się nie otwiera. Ms ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie masz tam jakiejs wilgoci w bagazniku? Nie masz jakichs dziwnych patentow zamontowanych, dziwnych zarowek itd? Jaki jest objaw problemu z modulem REM?

Opublikowano

Wilgoci nie ma, patentów i żarówek też nie. Objaw jest taki że nie mogę otworzyć bagaznika a od wczoraj wyskoczył jeszcze komunikat o awarii oświetlenia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mysle, ze cos jest zle z instalacja. Gdzies sie robi zwarcie, albo jakis element podlaczony do modulu tworzy problem i uwala Ci REM. Diagnoza bedzie ciezka skoro dzieje sie to tak rzadko. Trzebaby najpierw dobrze przeanalizowac bledy, gdzie sie problem zaczyna itd.