Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

zdecydowałem się na na montaż rejestratora Blackvue 979x przód i tył. 
wszystko spoko poza porannym komunikatem na desce rozdzielczej URUCHOM SILNIK. ZWIĘKSZONE ZUŻYCIE ENERGII……” Czy możecie mi powiedzieć jaką wartość napięcia wybrać w ustawieniach kamery, aby nie było tych komunikatów. Słyszałem ze system BMW jest bardzo czuły na spadki napięcia. 

IMG_6637.png

IMG_6626.jpeg

Opublikowano

@ArtShape nie pomogę z poziomami napięć, ale bardzo polecam dokupić dodatkowy aku dedykowany do kamerki. Osobiście korzystam ósmy rok z tego od BlackVue i jestem zadowolony.

Mam politykę taką, że gdy auto garażuję w garażu pod domem czy pod biurem, to wypinam z kamerki kabel zasilający - żeby niepotrzebnie nie pobierało prądu w czasie bezpiecznego kilku(nasto) godzinnego postoju w bezpiecznym miejscu. Wszędzie indziej, parkingi pod marketami, w delegacjach itp. kamerka podłączona do baterii. Sama bateria podpięta pod instalację auta, ale pod zasilanie aktywne po włączeniu zapłonu.

Bateria mimo tylu lat nadal trzyma około 8 godzin kamerę przód+tył.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedzi. Systemy zarządzające w BMW są chyba bardzo czule. Myślałem ze jak kamera ma wbudowany aku to sprawa jest załatwiona. W mini cooper S mam zamontowana Mio z wyświetlaczem plus aku i żadnych komunikatów. Chyba faktycznie będę odpinał kabel zasilający.  

Opublikowano

I ogarnięte. Ustawione w apce wyłączanie  przy spadku napięcia 12.4V. Zero niepokojących komunikatów 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podłącze się do tego wątku, bo innego, zbliżonego nie widzę- da się jakoś (nawet za dopłatą w ASO) uruchomić ten rejestrator w wbudowany? Kamera jest, dysk twardy też, więc w sumie powinno się dać. Wiem, że działa to tak sobie, ale czasem może się przydać w krytycznej sytuacji.

Opublikowano

Tez długo się zastanawiałem nad uruchomieniem pokładowej (od 2019) i zdecydowałem się na Blackvue DR 900x 2ch 4K.

Mała, dyskretna w ogóle jej nie zauważam. Polecam