Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem, że juz kilka razy był temat opisany ale od teorii... do praktyki.... i postanowiłem wymienić filtr klimy ... :lol:

Rozkręciłem całą prawą stronę kokpitu ( schowek, osłony, obudowy... itp) ale nie znalazłem miejsca w którym mógłby znajdować się ten filtr...

Doszedłem do czujnika (taki długi baknet podłączony do kabelków) chyba temperatury i może "czystości powietrza"... za nim jest chłodnica klimy którą dokładnie "obrałem" z obódowy... ale nie ma tam miejsca na filtr...

Całość o której pisze znajduje się dokładnie na środku auta, a dotarłem tam rozkręcając cały prawy bok kokpitu...

Gdzie jest ten FILTR ??? Ma on wielkość ok 30 cm na 15 cm... coś jak kartka A4...

Nad schowkiem nie ma nic poza kablami i wyciszeniem...

Za schowkiem jest rura którą ciepłe powietrze leci... za tą rurą jest dziura przez którą można dotrzeć do części z komputerem (jakby od spodu)... wiem to bo w tej dziurze znalazłem kilka drobnych elementów które mi kiedys wpadły jak rozkręcałem komputer (ten umieszczony w przestrzeni silnika...)

Po prawej stronie schowka jest głośnik i koniec auta... :lol:

A po lewej jest całe urządzenie klimatyzacyjne... które właśnie rozkręciłem... 8)

Gdzie to jest ??? Może od góry trzeba rozkręcić... jak jest nawiew na górę z diodą alarmu???

podeślijcie jakieś rysunki...

Marcin 750

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

• Członkowie klubu
Opublikowano

Cześć

A jesteś pewien że u Ciebie filtr taki w samochodzie jest? Pytanie może wydawać się głupie, ale kiedy kupowałem na Narbutta filtr przeciwpyłkowy do swojego samochodu to dowiedziałem się że w niektórych E32 (o ile dobrze pamiętam - ale chyba tak bo zdziwiło mnie to) takiego filtru nie ma... :o

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Opublikowano
Cześć

A jesteś pewien że u Ciebie filtr taki w samochodzie jest? Pytanie może wydawać się głupie, ale kiedy kupowałem na Narbutta filtr przeciwpyłkowy do swojego samochodu to dowiedziałem się że w niektórych E32 (o ile dobrze pamiętam - ale chyba tak bo zdziwiło mnie to) takiego filtru nie ma... :o

Tez to słyszałem... ale mam obieg zamknięty w trybach Automatic i Close.. więc chyba jest filtr przy czymś takim...

Poza tym widziałem coś takiego http://www.nmia.com/~dgnrg/photo-8.jpg

ale ja w tym miejscu nie mam filtra i chyba go tam nie wcisne... Ja tam mam chłodnice klimy...

Marcin

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)