Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam mały problem z moim e46 318 i. W trakcie pracy silnika daje się słyszeć dziwne pukanie z okolic lewej dolnej części komory silnika. Są to dwa przytłumione puknięcia następujące po sobie a następnie jest kilka sekund przerwy. Pukanie jest na tyle ciche, póki co, że słychać je jedynie na gdy autko stoi i jest wyłączone radio. Zdążyłem się dowiedzieć że nie jest to raczej związane bezpośrednio z silnikiem (np. popychacze hydrauliczne) ale też nikt nie jest w stanie powiedziec co jest przyczyną. Będę wdzięczny za jakiekolwiek info. jeśli ktoś miał podobny problem.
Opublikowano
Witaj, mam ten sam problem moj silnik to m40 318 auto e36 pukanie jest ciche i puka co kilka sekund ale slysze je tylko jesli siedzie w aucie i jest cicho zwlaszcza gdy silnik jest cieply, gdy silnik jest zimny nic nie slysze podejrzewam ze to woda w ukladzie ale nie jestem pewien jesli dojdziesz co to to daj znac
Opublikowano
Dziki wszystkim za odpowiedzi. Faktycznie pukanie jest slyszalne tylko gdy silnik sie rozgrzeje a w aucie musi byc cicho. Bede walczył z tym dalej. Jesli komus uda sie to rozpracowac bede wdzieczny za info. Jesli sam sie z tym uporam napisze co było przyczyna. Pozdrawiam.