Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Od zakupu auta mam problem z głośna praca pompy paliwa niskiego ciśnienia. Chodzi o tą w baku. Została już podmieniona na używke z sprawnego auta. Po nocy po odpaleniu jest cisza 3s, potem pojawia się dzwiek zasysania paliwa i głośnej jej pracy. Słychać w środku na zewnątrz pod prawymi drzwiami pasażera z tyłu i przy silniku lewa strona. 

Po wymianie było odpowietrzanie procedura 2x. Potem znów odpowietrzanie wg. B-Toola. 

Po 20 km dźwięk cichnie i nie wraca. Po krótkim postoju też nie. 

Czy jest gdzieś zawór zwrotny albo coś co działa jak on? Czy dobrze myślę że może w układzie jest nieszczelność i jak dostaje się powietrze to paliwa wraca do baku i przez to pompka pracuje? 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdź pod maską czujnik ciśnienia paliwa, jest na stałe z przewodem. Ja też wymieniłem pompę w baku, nie pomogło. Temat już był poruszany, kolega Burza z forum mnie nakierował i to był strzał w dziesiątkę.

• 2 tygodnie później...