Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, 

Zamówiłem swoje BMW X3 30d i zastanawiam się, bo nigdzie nie mam jak porównać czy przy tym samochodzie i tej mocy (286KM), dodam do normalnej jazdy, auto nigdy nie zobaczy toru, jest sens zamówić sportowy układ hamulcowy M za 3500 zł, czy lepiej pozostać przy standardowym? Jakie są wasze doświadczenia? 

Opublikowano

Dla mnie to była opcja must-have. Jedna sprawa to estetyka i wygląd (akurat wybrane czerwone) ale druga i ważniejsza to bezpieczeństwo. te hamulce są mocniejsze i sprawniejsze, czyli będą lepiej hamować - nawet jeśli to będzie 1-2 metry różnicy w drodze hamowania, to kiedys w jakieś krytycznej nie chciałbym żeby mi (a tak naprawdę żonie) tyle akurat brakło 😄. Silnik zamówiony dokładnie ten sam co Ty.   

Opublikowano

Swego czasu testowałem zwykłe hamulce na X3 i od razu się to czuje, że to nie jest to - zwykłe w porównaniu do sportowych nie hamują.

Obowiązkowa opcja do każdego BMW.

Pozdrawiam

KrzychoM

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No cóż, w takim razie posłuchałem, wersja niebieska sportowego układu założona do konfiguracji do mojego 30d. Auto produkcję ma zaplanowaną na październik, powinno być na Święta do odbioru. Będzie prezent pod choinkę 🙂 Szkoda tylko rocznika, bo auto zamówione w maju od razu po wyjeździe z salonu będzie rok starsze. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, arj1989 napisał(a):

No cóż, w takim razie posłuchałem, wersja niebieska sportowego układu założona do konfiguracji do mojego 30d. Auto produkcję ma zaplanowaną na październik, powinno być na Święta do odbioru. Będzie prezent pod choinkę 🙂 Szkoda tylko rocznika, bo auto zamówione w maju od razu po wyjeździe z salonu będzie rok starsze. 

kombinują z tymi produkcjami X3. Oczekiwanie znowu się wydłuża. Podobno zamawiając dzisiaj trzeba czekać 10-12 miesięcy. Ja swój (30i) zamówiłem pod koniec marca 2023 i też jest teoretycznie zaplanowany do produkcji na październik.

PS. I też zdecydowałem się na sportowych układ hamulcowy z niebieskimi zaciskami 🙂 W 430i kilka razy mi zrobiło się gorąco przy hamowaniu i stwierdziłem, że kolejny już musi mieć większe hamulce.

Edytowane przez tejotte