Skocz do zawartości

kontrolka poziomu oleju ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! mam taki problem - za każdym razem po odpaleniu na kilka sekund zapala mi sie kontrolka oleju na pomarańczowo mślę ,że chodzi o poziom , ale pewności nie mam... Ostatnio zmieniłem olej bo był już jego czas , poziom jest w normie , a tu dalej to samo... co z tym zrobić ?
dav 4 u
Opublikowano
Jeżeli na pewno stan oleju jest w normie to na pewno czujnik poziomu oleju w misce jest uszkodzony. One lubią się psuć w E46 (bardzo wrażliwe na uderzenia itp.), sam go już wymieniałem - koszt ok. 450zł.
Opublikowano
spoko loko luz i sponton... sprawdzam w miare regularnie z przyzwyczajenia po porzednich , a ta nic nie bierze ,każda jedna chociaz troche a ta nic !... ale jasne, że przy okazji wymienie...
dav 4 u
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam E46 320d 99r. 180000tys km

Ja mam też problem bo też mi sie zaświeca kontrolka pomarańczowa oleju - stan ok' - czujnik wymieniłem - i dalej to samo - ale tak jak piszą koledzy wymienie czujnik w misce.

Teraz drugi problem - samochód mam dziwne ojawy raz się dobrze nakreca a raz słabiutko tak jak by go coś blokowało dopiero jak odpuszcze gaz i jeszcze raz dodam znowu idzie ale nie zawsze. Czy to znaczy, że koniec przepływomierza??

Pozdrawiam miłośników BMW - to moja 4 betonka :P

Opublikowano

Witam.

Kolego może nie kopiuj swojch problemów do kazdego posta związanego z e46 tylko poczekaj az ktoś ci w jednym odpisze :duh: :nienie: