Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

w BIimmerlinku jest pomiar naładowania akumlatora, czy te dane mogą być wiarygodne?

Sprawdziłem pierwszy raz po przejechaniu trasy Poz-Waw-Poz, czyli ponad 600km i pokazywalo 68% naładowania (mam 320xd z AGM, bez MHEV).

Dzisiaj montowałem komfortowy dostęp do ładowania w bagażniku i podpiąłem prostownik - po godzinie z hakiem pokazywał już full i sie wyłączył, a bimmerlink 67%....

Opublikowano
7 minut temu, mrkubix napisał(a):

Cześć, 

w BIimmerlinku jest pomiar naładowania akumlatora, czy te dane mogą być wiarygodne?

Sprawdziłem pierwszy raz po przejechaniu trasy Poz-Waw-Poz, czyli ponad 600km i pokazywalo 68% naładowania (mam 320xd z AGM, bez MHEV).

Dzisiaj montowałem komfortowy dostęp do ładowania w bagażniku i podpiąłem prostownik - po godzinie z hakiem pokazywał już full i sie wyłączył, a bimmerlink 67%....

U mnie pokazuje poprawnie i jest to zwykle ok 80/85% po dluzszej trasie podczas pracy silnika. Na samym zaplonie rosnie do ok 92/93%.

Tak samo bylo po ladowaniu prostownikiem ( po 12 godzinach gdzie prostownik jeszcze nieskonczyl ladowania ( Noco 10).

Ladowanie w godzine do pelna ?