Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam dwa krótkie pytania. Siostra chce kupić I3 94AH z przebiegiem 60tyś . Auto jest z Polskiego Salonu.

Pyt 1.)

Jak to możliwe, że po vin wychodzi, że auto jest ze stycznia 2018r, a w dokumentach jest 2019r? Myślałem, że takie numery to można robić tylko i wyłącznie w autach sprowadzanych, gdzie brało sie datę pierwszej rejestracji jako rok produkcji, a nie w autach krajowych

Pyt 2)

Czy jestem w stanie sam bez komputera sprawdzić stan baterii? Jeśli tak - to jaki powinien być przy tym przebiegu

Z góry serdecznie dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W dokumentach jest data pierwszej rejestracji. Może to było auto demonstracyjne w salonie? Powinno dać się to sprawdzić po rozkodowaniu VIN.

Miarą stanu akumulatora jest maksymalna ilość kWh energii jaką może zmagazynować. Można to sprawdzić w ukrytym teście licznika:

Nominalna wartość dla akumulatora 94 Ah wynosi 33 kWh. Po tym przebiegu powinien wystąpić spadek wielkości kilku procent.

Opublikowano

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Mam pytanie, a zaznaczę, że z kim był nie rozmawiał to każdy mówi inaczej. Jaka jest różnica w km realnie miasto/ trasa w baterii 94ah a 120Ah. Zastanawiam się czy warto dopłacić 15tyś do większej baterii.

Opublikowano

Mam pytanie, a zaznaczę, że z kim był nie rozmawiał to każdy mówi inaczej. Jaka jest różnica w km realnie miasto/ trasa w baterii 94ah a 120Ah. Zastanawiam się czy warto dopłacić 15tyś do większej baterii.

Różnica w zasięgu to 27% na korzyść większej baterii.

Czy warto dopłacić to nie wiem.

Mam nadzieję, że pomogłem :cool2:

Opublikowano
Czyli około 80km? tak realnie? mam do kupienia auto z przebiegiem 35tyś o bateria ma 38,2kw/h - czy to jest ok?

Największy wpływ na zasięg ma temperatura otoczenia.

Przy tej baterii zasięg u mnie to 200-250 km.