Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wymieniał ktoś sam 3 termostat w m57d3?

Czy w ogóle da się samemu to zrobić? Może ktoś posiada jakaś fotorelacje lub opis jakie węże zacisnąć itd.

Przymierzam się do tej operacji dlatego że silnik nie łapał temperatury-wymienione :termostat główny i EGR różnica nieznaczna przy 10stopniach na dworze dobija z trudem do 70stopni :((

Opublikowano
też myślałem o tym zamiast wymiany wymiennika , Nawet nie głupi pomysł . Założyłeś na tym wężu pionowym przy chłodnicy? Masz może jakieś foty z tej operacji ? Płyn trzeba spuścić czy wystarczy zacisnąć węże ?
Opublikowano
wstawilem na pionowym wezu, troche plynu polecialo ale nie spuszczalem calego. Trzeba tylko skrocic przewod o dlugosc termostatu tak aby ladnie byl pionowo i nie zaginal sie.
Opublikowano
Ok. Wielkie dzięki ,na filmiku wszystko ładnie pokazane. Jutro jak ogarnę termostat od ręki to wymieniam i napiszę czy pomogło.
Opublikowano

Witam , dzisiaj troszkę poszukałem i dostałem od ręki TERMOSTAT (TH 580 ) więc zabrałem się do wymiany : wszystko poszło ogólnie bez problemu

(Jedno co mogę dodać od siebie to WARTO POPSIKAĆ JAKIMŚ WD40 LUB PODOBNYM NA ŁĄCZENIA WĘŻA PRZED ŚCIĄGANIEM) ja tak zrobiłem i po chwili zeszły bez żadnych oporów:) a siedziały chyba od nowości :) i teraz tak: TERMOSTAT TH 580 + 2IE METALOWE OBJEMKI + TROSZKĘ CZASU JAKIEŚ 2h = pełna satysfakcja !!! :) No w końcu temperatura silnika oscyluje +/- 88°-93°

Wielkie dzięki Pluskwa9 Temat uważam za zamknięty

(Mam fotki z mojej roboty ale nie bardzo wiem jak je tutaj wrzucić)