Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem ze to moze głupie ale ja niezupełnie wiem do czego służą te małe dwa pokretła w panelu klimy w mojej e36. :oops: Może mi ktoś wytłumaczyć. :mrgreen:
Opublikowano
Ewelina bylo juz wiele razy na forum o tym po prostu regulujesz temperature chcesz miec w srodku 22 stopnie to ustawiasz na 22 i juz w lato zeby wychlodzilo musisz uruchomic klimatyzacje a w zimie po prostu nagrzeje i bedzie utrzymywac temperature.
Opublikowano

Witam

Na panelu nawiewu mam dwa przyciski jeden jest do wlaczenia klimy a drugi z tego co mi sie wydaje sluzy do wlaczenia obiegu wewnętrznego.

Moje pytanie brzmi: dlaczego jak włącze obieg wewnętrzny to razem z nim wlącza się klima??? a moze to jest normalne?

Pozdrawiam

Opublikowano
tak, jak właczysz obieg zamkniety to włacza sie automatycznie klima - podejrzewam, ze w zamysle inzynierów z bmw chodziło o osuszenie wnetrza auta zeby nie parowały szyby
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W BMW stosowany jest układ, który mi się bardzo podoba - stablizacja temperatury, a nie ustawienie "wieje cieplej/zimniej". Do tego dochodzi dwustrefowość.

Ponadto jeszcze jedno, bez złośliwości, ale zaopatrzcie się w instrukcję - tam to jest opisane.

Kai