Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od niedawna jestem posiadaczem F30 2016r. 320D xDrive automat. Jako, że wcześniej nie miałem styczności z systemem pomiaru ciśnienia mam kilka pytan.

1. W aucie zamontowane są czujniki ciśnienia, i moje pytanie czy po wymianie felg na nie posiadające czujników, autem bedzie można normalnie jeździc? ( po zakupie w jednej oponie było mało powietrza i nie można było nawet zmienic trybu jazdy eco/sport).

2.Czy jeśli kupie opone zapasową ( teraz nie posiadam) i podczas trasy zmienie jedna z opon dalej bedzie można normalnie kontynuować jazdę?

Czy macie jakieś rady? na chwile obecna mam zimowe runflat, ale chcę kupić drugi zestaw felg bo dostałem komplet latnich (zwykłe opony) i tu już wolał bym nie bawić sie z czujnikami . Czy jest to możliwe.

Za wszystkie odpowiedzi i rady dziękuję.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po prostu kup zestaw czujnikow uzywanych i zamontuj do drugiego zestawu kol. To nie sa duze koszty. Oczywiscie, ze mozna jezdzic bez, ale bedziesz mial blad na zegarach caly czas.