Skocz do zawartości

iDrive-wyświetlacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie - mam taką prośbę - pomogłem dla syna kupić E61 - i mam takie zapytanie bo nie bardzo znam historię iDriva w tym modelu. Jest kółko ( iDrive) ze wszystkimi przyciskami z przodu i z tyłu typu tel i navi ale na ekranie ( dużym ) wyświetla mi tylko mały jakby rozciągnięty obraz ( brak navi) Wygląda troszkę jakby ktoś zmienił mały wyświetlacz na duży. Brak też czytnika DVD. Auto z 2009 roku - WBAPX31050C360516, po rozkodowaniu mam 0661 ( Radio Business C43) oraz 0698 Area Code 2 do DVD.

Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić czy faktycznie miała mały ekran i ktoś zmienił na duży i tak zostawił , a w takim razie czy też zmieniał ( poprzedni właściciel)kółko iDrive - przycisk Navi itp? Czy to jakaś usterka systemu , sterownika itp - może jakieś podpowiedzi? - z góry dziękuję za podpowiedzi!

Opublikowano
  • Autor
od razu ( dla wyjaśnienia mówię) ,że był to zakup na odległość, nie miałem możliwości "wpiąć" się i organoleptycznie dotknąć rzeczy. Skorzystałem tylko z pomocy na odległość znajomego, który ogarniał ogólne sprawy typu czy " wszystko trzyma się kupy:)" A ,że nigdy nie miałem E60 - stąd moje pytanie i jeszcze raz dzięki z góry za podpowiedzi:)
Opublikowano
  • Autor
Ktoś ci zmienił wyświetlacz na duży.

Leszczu - rozumiem, że w wyposażeniu pomimo ,że ma płetwę na dachu i niby jakieś DVD region 2 , nie ma ani navi ani połączenia z telefonem?

Opublikowano
  • Autor
Nikt , nic?
Opublikowano

Pewnie zainstalowany był android, i komuś się przydał - no chyba że ciągle jest - czy ekran ma szybkę?

Powiem szczerze że nie słyszałem żeby ekrany czy jednostki CIC jakoś padały i żeby wymieniać jeszcze na nieodpowiedni ekran.

Chyba nie ma co się rozwodzić, jak użytkownik młody to android i tak musi być...

Opublikowano

Jest tak jak przypuszczasz, czyli auto jest bez navi. Poprzedni właściciel musiał wymienić ekran oraz kontroler. Co do pletwy na dachu, to oprócz GPS znajduje sie w niej rowniez antena do cyfrowego radia, ktorego u Ciebie rowniez nie ma. Sadzic mozna ze zostala rowniez dodana.

Moja rada, to podlacz sie kompem do auta i sprawdz co jest podlaczone, byc moze poprzedni wlasciciel dolozył hardware, tylko nie zdołał go dobrze zakodować.

Opublikowano
  • Autor
za 2tyg auto powinno być u mnie - jak podłączę dam Wam znać co odkryłem - póki co dziekuję za podpowiedzi i czekam na info - może ktoś miał taki przypadek - pozdrawiam!!
Opublikowano
  • Autor
Pewnie zainstalowany był android, i komuś się przydał - no chyba że ciągle jest - czy ekran ma szybkę?

Powiem szczerze że nie słyszałem żeby ekrany czy jednostki CIC jakoś padały i żeby wymieniać jeszcze na nieodpowiedni ekran.

Chyba nie ma co się rozwodzić, jak użytkownik młody to android i tak musi być...

Jak sprawdzić czy ekran ma szybkę - tak jak piszesz? miałem F10 i tam ekran był bardzo podatny na zarysowania

Opublikowano

W E60 szyba jest wyraźnie widoczna przed ekranem, zagięta.

Android ma ekran dotykowy jak tablet, więc szyby nie ma.