Skocz do zawartości

Faluje na wolnych obrotach i zrzuca. co to jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam e39 528 z 96r dwa miesiące temu załozylem gaz AKME. Niestety do dziś jeszcze nie mogą mi go wyrególować faluje na niskich obrorach a przy dojeżdzaniu do świateł często spada z obrotów i gaśnie. Obecnie te same obiawy mam już na bęzynie. Co robić, może ktoś już się z tym spotkał ?
Opublikowano
jeśli na benzynie też faluje, to może jest nieszczelnie założony wtrysk, polej niewielką ilość benzyny w okolice wtrysków gazu, jak obry pójdą w góre to jest nieszczelność
Opublikowano

Ja bym się nie bawił w eksperymenty tylko jechał do kolesi co montowali gaz żeby to wszystko właściwie zestroili dał bym im na to maks 2 dzionki potem kazał ją zdemontować i zapłacic za ewentualne szkody typu otwór na wlew w zderzaku itp. Kumpel miał podobne cyrki z Vectrą 2 litry za chiny nie chciała dobrze chodzić z badziewną instalacją gazową paliła przy tym chyba ze 12l. pojechał do do knkretnych gości i za odrobinę wyższą cenę założyli mu konkretną instalkę z którą do dziś zero problemów a już chyba ze 60000 przelatał.

BMW nie znosi badziewia

Opublikowano

Haaa!A ja już wiem co to za objawy!Miałem to samo, też gnębiłem kolesi od gazu i nic! Ale poczytałem na forum i wystarczyło wyczyścić silniczek krokowy-i git! Jak go odkręciłem to cały ten przelot był czarny i mechanizm stawiał opór. 2 minuty w nitro i chula jak złoto!!!!!!!

nie zastanawiaj sie dłużej tylko go wykręć i wymyj. Przyznam sie szczerze ze ci kolesie od gazu marudzili że to wina tego silniczka, ale nikt im nie dawał wiary-nawet na forum!!! :cool2: