Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .mam pytanie wymienilem podsufitkę wraz z lampkami wnętrza w BMW f11z beżowej na czarną z m-pakietu i teraz nie działają mi lampki od czytania i te czerwone poswiaty .czy tu jest ochrona komponentów czy jakoś poprostu trzeba to dokodowac ewentualnie przełożyć piny w kostce
Opublikowano
Witam .mam pytanie wymienilem podsufitkę wraz z lampkami wnętrza w BMW f11z beżowej na czarną z m-pakietu i teraz nie działają mi lampki od czytania i te czerwone poswiaty .czy tu jest ochrona komponentów czy jakoś poprostu trzeba to dokodowac ewentualnie przełożyć piny w kostce

czy stara i nowa pochodzi z po/przed lifta?

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano
Stara napewno była z przed lifta a nowa to nie mam pojęcia .a to jest jakaś różnica

Jest mała różnica w pinach od tylnej tylnej lampki oraz ambiente. Przed lift miał jeden kolor ambiente, polift ma dwa. A jeżeli nie świecą przednie boczne lampki to możliwe, że stary moduł nie miał podłączenia CAN a nowy go wymaga. Sprawdź czy stary i nowy moduł ma alarm lub otwieranie dachu. Podejrzewam, że stary nie miał alarmu a nowy ma. Możesz to odróżnić po obecności 3 sensorów ultradźwiękowych.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano
Sprawdziłem i faktycznie w starym nie mam alarmu a w nowym jest .idzie teraz to jakoś przerobić

Trzeba ciągnąć 2 kable z okolic schowka po stronie pasażera lub kierowcy. Alternatywą jest podmienić płytki sterujące lub przełożyć sam plastik