Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej mam problem w Bmw G01 2019 r przestało dociągać tylną klapę. Klapa się otwiera i zamyka ale odbija. Jest nie do końca zamknięta jak ręcznie zamknę to trzyma ale elektrycznie jest luźna może mial ktoś już podobny problem ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdź odboje przy lampach, może masz za bardzo wykręcone. Jeśli to nie pomoże to spróbuj poprawić ustawienie zamka w bagażniku (na dole, tam gdzie rygiel się blokuje).

Masz 2 plastikowe zaślepki, podnosisz je i jest dostęp do śrub regulacji zamka, lekko przesuń zamek w stronę zderzaka i zobacz czy domyka.

Widocznie klapa musiała być wcześniej regulowana jesienią/zimą i teraz jak cieplej dostała naprężenia.

• 1 rok później...
Opublikowano

Dzień dobry

Może nie do końca w temacie, ale poruszę i zapytam tutaj żeby nie produkować nowych wątków mianowicie czy klapa bagażnika BMW X3 G01 przed i po lifcie czymś się różnią? Chodzi o to, że jakbym kupił taką klapę przed liftem to wszystko bez problemu przerzucę (lampy, szybę, wycieraczki itd) ze swojej uszkodzonej po lifcie?

Pozdrawiam 

Opublikowano

Z internetowych katalogów wynika, że klapa pasuje do modeli przed i po liftowych. 

Sprawdź jeszcze nr części 41007494942

Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie, dokładnie nr który podałeś to polift ale z takim jest ich jak na lekarstwo. Byłem przekonany, że są identyczne do momentu aż jeden z posiadaczy klapy przed liftem zasugerował możliwą różnicę w otworach do mocowania lamp🫤

Opublikowano

Nie jestem specjalistą, ale jeden z katalogów części online pokazuje następującą informację.

Lift Gate - BMW (41007494942)

2018-2024 BMW X3 - 41007494942

Lampy wprawdzie wizualnie się różnią przed i po lifcie, ale mam wrażenie, że ich ogólny kształt (obrys) jest taki sam.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Klapa pasuje na 100%. LCI, tak samo jak X5, ma inne lampy, ale błotniki, drzwi i klapa są te same. Nawet można kupić same lampy w ASO do przekładki, więc skoro ASO coś takiego oferuje, to tym bardziej będzie to pasować.

• Dziękuję 1