Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jest w trakcie przerabiania mojego M54B22 by uzyskać więcej mocy. Auto dostanie wałki i kolektor ssący wraz z dolotem i wtryskami z B30. Wydech narazie zostawiam. Części już mam ale do roboty biorę się dopiero za tydzień bo czasu brak. Rozumiem że kanały w głowicy są mniejsze od tych w B30 a co ta tym idzie muszę je trochę rozwiercić by strumień powietrza nie był zaburzony. Robił ktoś już coś takiego i może podzielić się jakąś radą? Mam zamiar powiększyć tylko pierwsze 2-3cm wlotu w głowicy tak by był na równo z kolektorem. Zaraz zrobię szkic w paincie żeby wyjaśnić o co chodzi.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chciałbym Cię w błąd wprowadzić, ale wydaje mi się, że wielkość okien wlotowych i wylotowych w głowicy jest taka sama w B30 jak i B22.

Jak chcesz, to mogę zwymiarować otwory w głowicy B30 bo mam go na stojaku, porównasz ze swoim B22.