Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie

mam pytanie do szanownego grona Forumowiczy gdyż co opinia w warsztacie, Aso itd jest różna

Czy posiadając BMW X3 , 3,0 D, Automat Xdrive 2009 r - mogę bezpiecznie holować przyczepę kempingową ( rodzinną )

oczywiście jej masa i wraz z samochodem musi mieć swoje to wynika z dowodu .....

Mi chodzi o to że ASO i część mechaników których się pytałem kategorycznie odradza jazdę tym samochodem z przyczepą

gdyż padają skrzynie, że automat to nie do przyczepy , że nie da rady ta skrzynia itd.

Część mówi że nie ma problemu - ew. pomyśleć o dodatkowej chłodnicy oleju do skrzyni i można latać ....

Cała masa osób i innych marek aut lata na automatach z przyczepą i jest oki - czy BMW nie da rady ?

MAcie jakieś doświadczenie , opinie, sugestie ?

dziękuję i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2009 rok chyba ma już 6hp.

Ja bym się nie bał, to trwała skrzynia, jak dbasz o olej to nie będzie problemów. Ja za x5 z tą skrzynią bez problemów ciągnąłem po 2,5 tony i śmigała aż miło. Teraz ma 556tyś i ciągle bez remontu pełnego - tylko konwerter i mechatronika

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW