Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, dawido922 napisał(a):

5 mies czekałem na swoją x1 23d

A masz wyznaczoną datę produkcji lub odbioru samochodu?
Chyba, że już odebrałeś 🙂

Edytowane przez locomotiv12
Opublikowano
Godzinę temu, locomotiv12 napisał(a):

A masz wyznaczoną datę produkcji lub odbioru samochodu?
Chyba, że już odebrałeś 🙂

Odebrałem i na kwiecień już będzie rok odkąd użytkuje x1 23d😀

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 6.09.2023 o 09:36, matTG-89 napisał(a):

Zamówiłem 20i 01.03.2023 - brak info o produkcji na 05.09.2023  ;( Czy to się wyprodukuje?

Dealer wspominał coś o braku części do miękkich hybryd... 

U mnie w dalszym ciągu brak jakiejkolwiek informacji. Za chwilę będzie rok czekania 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, matTG-89 napisał(a):

U mnie w dalszym ciągu brak jakiejkolwiek informacji. Za chwilę będzie rok czekania 

Ja też czekam prawie rok, w takim tempie to może doczekam się modelu już po faceliftingu 😁

Może to jest jakiś znak żeby nie kupować tego modelu. Czytam niemieckojęzyczne forum o tym modelu i włos na głowie się jeży od ilości niedoróbek X1
Opublikowano

Cześć wszystkim 🙂 i jak Wasze zamówienia i terminy odbiorów? Podobno x1 z m pakietem to rarytas.. Ja zamówiłam x2 w dniu wejścia w życie konfiguratora i mój samochód otrzymał już VIN. Ciekawa jestem kiedy uda mi się odebrać 🙂

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, DanielErnest napisał(a):

Ja zamówiłem X1 w 2023 luty i nie znam nawet jeszcze daty produkcji, czy to normalne ?

Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty, również zamówiłem samochód w lutym 2023 i do tej pory nie wiadomo kiedy będzie wyprodukowany.

Myślę, że realnie może to być sierpień lub wrzesień 2024

Niewiadomo jaką logiką kieruje się fabryka BMW w realizacji kolejności zamówień na X1

Niewykluczone, że cena samochodu w momencie odbioru będzie inna niż w dniu zamówienia. Inflacja ;-)
Opublikowano
12 godzin temu, locomotiv12 napisał(a):

Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty, również zamówiłem samochód w lutym 2023 i do tej pory nie wiadomo kiedy będzie wyprodukowany.

Myślę, że realnie może to być sierpień lub wrzesień 2024

Niewiadomo jaką logiką kieruje się fabryka BMW w realizacji kolejności zamówień na X1

Ja zamawiałem w Częstochowie,  może wie ktoś z którego miesiąca zamówienia  teraz schodzą X1 ?

Opublikowano
W dniu 6.02.2024 o 08:43, DanielErnest napisał(a):

Ja zamawiałem w Częstochowie,  może wie ktoś z którego miesiąca zamówienia  teraz schodzą X1 ?

Widzę, że więcej osób czeka na x1 zamówionych z początku 2023. 

Pomijając dealera, czy bmw polska jest w stanie wydać jakieś informacje dotyczące realizacji zamówień ? Może ktoś się z tym spotkał.

Odnośnie ceny, mam nadzieję że nie dźwigną ceny.... to byłby jedyny pozytyw 

Opublikowano

BMW nic nie wie, nie rozumiem przecież to nie epoka kamienia ... Klient dzwoni i cały czas to samo " Nie znamy jeszcze dokładnej daty produkcji Pana samochodu " Czy BMW PL nie ma żadnego kontaktu z fabryką żeby napisać maila na kiedy jest planowana data produkcji ?!  Na pewno w systemie mają kilka miesięcy do przodu.  

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 6.02.2024 o 08:43, DanielErnest napisał(a):

Ja zamawiałem w Częstochowie,  może wie ktoś z którego miesiąca zamówienia  teraz schodzą X1 ?

zamówiłem 6 luty 2023, odebrałem 14 luty 2024.

O terminie produkcji dowiedziałem się przypadkiem jak BMW zadzwoniło zaproponować mi dodatki i akcesoria.

Nie były to oczywiście ludzie z którymi na co dzień miałem kontakt.

Opublikowano
W dniu 13.02.2024 o 10:50, DanielErnest napisał(a):

BMW nic nie wie, nie rozumiem przecież to nie epoka kamienia ... Klient dzwoni i cały czas to samo " Nie znamy jeszcze dokładnej daty produkcji Pana samochodu " Czy BMW PL nie ma żadnego kontaktu z fabryką żeby napisać maila na kiedy jest planowana data produkcji ?!  Na pewno w systemie mają kilka miesięcy do przodu.  

Typowy post w stylu "nie wiem, ale się wypowiem"... Poczytaj inne wątki o dostawach, ktoś to bardzo jasno i klarownie opisał chyba przy X5

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 5.03.2024 o 12:44, DanielErnest napisał(a):

A ile mija czasu od informacji o produkcji auta do odbioru ?

u mnie było tak:

2023-10-18 - status 150

2023-10-27 - dostałem info o planowanej dacie produkcji 7.11.2023 (teoretycznie powinna już być 18 ale wtedy podobno "nie było w systemie")

2023-11-07 - status 153 - assembly started

2023-11-08 - status 182 - Handover to carrier/load assignment

2023-11-25 - odbiór (mógł być 23 ale wolałem poczekać na sobotę i na spokojnie odebrać) 🙂