Skocz do zawartości

jak sa montowane listwy na progi do e38 model 99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak sa montowane listwy na progi do e38 model 99 ?

bo chcialbym zalozyc do modelu z przed 99

i nie wiem czy jak kupie listwy w aso, to czy musze jeszcze jakies zaczepy kupic?

czy cos przewiercic?

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
jes tam masa uszczelniająca i jakies kołi tez w ETK widsć 3 rodzaje jakistam spinek czy kołków no ale co z tym lewarkiem bo ja mam zwykły kapcia jeszcze nie miałem bo dobre opony mam ale licho nie spi i w razie kapcia stoje
BMW sie nie psuje
Opublikowano
no ale jaki musiał by mieć tą końcówke inna coś jak E 39 ale znowu nie ma za co złapać od spodu nie ma wycięcia no i zas gdzie go tzymac przecież nie żucisz byle gdzie jak w 125p
BMW sie nie psuje
Opublikowano

no dobra, a w modelach 99 lewarek jest identyczny jak przed 99?

to bez sensu ze trzeba zdejmowac listwy zeby kolo zmienic :)

Opublikowano

no własnie taki sam widziałeś chyba kiedyś pokazywałem zdjęcia gdzie mam wsadzić lewarek bo mam te listwy u siebie w longu i niewiem nadal gdzie a listwy na drodze sciagać to porażka fest

http://www.marek760i.republika.pl/pr.jpg

http://www.marek760i.republika.pl/pr1.jpg

BMW sie nie psuje
Opublikowano

moze tym razem ja cos poradze...

mi sie wydaje,ze lewarek jest inny ..ja mam taki ,ze go podkladam pod listwe i tam jest na to miejsce..

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
foto raczej nie mozliwe bo 7ka zostala w bremen..ale co do lewarka jest przykrecany obok akumulatora..jesli chcesz jutro zlece to mojej zonie i wstawi fotke..

Opublikowano
jak to została, ja sie z moją krypą na krok nie rozstaje a jak stara gdzies jezie to najpierw pół godzinne kazanie i uświadamianie o gabarytach longa i takie tam
BMW sie nie psuje
Opublikowano

hehehe... :D

gdyby nie ta skrzynia tez bym pojechal..ale wole jej nie nadwyrezac..ale juz przyszly tydzien bedzie ze mna caly czas..a swoja droga niepotrzebnie dalem sie jej raz przejechac.. :duh: :D

Opublikowano

Witam

Marcinie jesli chodzi o lewarek to wydaje mi się że jest inny.

W twoim aucie lewarek mocujesz w progu od czoła, a w modelach z listwą od dołu pod listwą są specyjalnie wyznaczone miejsca z gumową wkładką, przynajmniej w mojej tak jest(740 99rok).

Nie wiem czy twój próg ma takie miejsca, bo jeśli tak to kupujesz lewarek od młodszego modelu i po problemie, a jeśli nie to musisz wymyślić miejsca do podnoszenia i dobrać jakiś inny lewarek ewentualnie małą ,,żabkę hydrauliczną np.1,5 tony" wystarczy i wygenerować kawałek miejsca w bagażniku, bo ściąganie listew to chory pomysł.

Jeśli chodzi o mocowanie listwy to z tego co pamiętam idą dwa rodzaje spinek z tych trzech pokazanych na rysunku.

Od dołu chyba ze cztery sztuki takich z gwintem, a przez całą długość progu chyba z dziesięć sztuk takich kołeczków rozporowych na które muszą być wywiercone otwory w progu.

Nie widziałem żadnej masy bitumicznej tylko na rancie tej plastikowej nakładki jest gumowa uszczelka.

Pozdrawiam :D

Opublikowano

mam jeszcze prosbe, czy moglby ktos zrobic fotke

jak ta listwa schodzi sie z progiem wewnatrz?

tzn zrobic fotke przy otwartch drzwiach jak to lezy i dolega do progu zaraz tam gdzie drzwi dolegaja

Opublikowano
Marcin978 - miałem ochote założyć progi po lifcie i przeczytałem (znajdę w domu dla Ciebie) na niemieckiej stronie całą instrukcje montażu ich do starej wersji. Ja zrezygnowałem bo trzeba kołki wbijać w próg tzn wiercić i zmienić listwy pod drzwiami.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

zmiana listew to chory pomysl..

u kolegi 7ka jest wszytsko oryginalne, jest miejsce na lewarek w podlodze...

po co komus dziura w podlodze po przerobce i pierwszym podniesieinu samochodu ?

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

ale mi sie wydaje,ze wszystkie po lifcie tak maja...? marek ty tez masz lift wiec skad te pytania?

:?: :?:

Opublikowano
po licie mam, ale lewarek stary, miesca pod autem też na lewarek mam może kto podmienił lewarki a to taki sam jak w E39 czyli też gdzieś mam z tej spalonej 530d
BMW sie nie psuje
Opublikowano
szkoda tylko ,ze progi moje nie sa takiego samego koloru jak reszta nadwozia..