Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z e46 320d. Auto kreci lecz nie odpala nie raz ma dzien ze zakreci i odpali.

Bledy z silnika to 4152 drallklappe i 4203 gluehsteuergeraet. Pompa paliwa progowa chodzi slychac ja z 10s nabije i przestaje. Na plaka tez nie odpala tak jakby go cos blokowało. W czym moze byc problem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żaden z tych blad nie ma związku z nie odpalaniem. Pierwsze to klapki w koloeltorze ssącym, drugi to sterownik świec. Czym to diagnozujesz?
Opublikowano

Inpa.

Mam tez ista jesli o to chodzi

Rozrzad chyba bym wykluczył bo by wgl nie odpalala tak mi sie wydaje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odczytaj błędy z EWS. Zrób synchronizację EWS z DDE, możliwe że pomoże.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
Odczytaj błędy z EWS. Zrób synchronizację EWS z DDE, możliwe że pomoże.

Wcześniej miałem błąd ews manipulation i byłem pewny że to od tego jednak zrobiłem synchronizacje, usunąłem błędy i nadal to samo a w ews na dzien dzisiejszy mial tylko błąd power on od akumulatora bo rozładowałem przy dwugodzinnych próbach odpalenia :cry2:

Opublikowano
Udalo sie odpalic auto z plaka po ściągnięciu egra plaka poszło dosyć duzo jednak sie udało. Auto pracowało ponad 30min przez ten czas odpowietrzyłem chłodnice i auto normalnie chodziło zadnych objawów braku kompresji czy przestawionego rozrządu. Gasiłem i odpalałem kilkukrotnie i odpalala na jeden obrot. Jutro rano przy minusowych temperaturach sprawdze jak to bedzie wyglądało bo jesli znowu nie bedzie chciała odpalic to albo cos jest z pompkami od paliwa albo ze świecami. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli o świece chodzi to napewno masz błąd sterownika świec. Więc poprostu sprawdź czy daje napięcie na świece.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
Kolektor i tak sciagne, mam drugi sterownik od swiec i sprawdze na nim dam znac jak poszlo :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Swiece ci na bank nie grzeja. Przy nizszych temperaturach bedzie mial problem z odpaleniem.Jak lekki mrozik to odpali.
Opublikowano
Jeszcze przed rozbieraniem kolektora sprobowalem rano odpalic auto i ta sama sytuacja tym razem odkrecilem egr zasłoniłem ręką kolektor a druga osoba zakręciła i odpalil silnik. O co tu chodzi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kręci? Spoko odpalił na plaka to zrób test przelewowy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Kręci? Spoko odpalił na plaka to zrób test przelewowy.

Nie robiłem testu przelewowego tylko odrazu podmienilem sterownik swiec i auto odpala jak nowe. Czas pracy okolo godzina, 15min sciagniecie kolektora jednak wymienic to gówno w tym silniku i w tym aucie to jedna wielka porażka. Nie wiem czy nie lwtwiej byłoby z kanału lub gdyby wymieniala to moja kobieta bo miejsca na reke jest tyle co nic a wszystko robimy ''na ślepo"

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, dojście jest od dołu. Ten silnik odpala do -10/12 stopni bez sterownika, więc nie przywiązywałbym się do radości rozwiązania problemu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Mozliwe ze sam w sobie silnik jest juz tak zajechany ze nie odpala bez swiec. Dzisiaj próbowałem przy -2 rano i odpalil po dwoch obrotach. Auto i tak jest robocze wiec narazie wtryski odpuszczam bo niechce mi sie bawic z wyciaganiem ich :p