Skocz do zawartości

Problem z cewkami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam BMW e36 325i bez vanosa nierowno pracuje mi silnik na wolnych obrotach sprawdzałem silnik krokowy jest ok. przepływomierz tez ok. ale jest problem z cewkami lub swiecami w nocy zauważyłem ze na cewkach pojawia się przebicie swiece wymieniłem na nowe i nic nie pomogło mam pytanie czy to mogą być walnięte cewki czy może te same gumy łączące cewke ze swieca i wymiana ich pomoze, czy może swiece sa nie dobre a mam takie NGK BKR6EK za odp. z gory dziekuje
Opublikowano
sam sobie odpowiedziales na pytanie - wymiec cewki skoro maja przebicie

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
a moze ktos wie jak sprawdzic cewki ?? tak aby miec 100% pewnosci ze ktoras jest padnieta ?? ja niestety przebic zadnych widocznych golem okiem nie mam ale jestem pewien ze nie jest wszystko w 100% dobrze ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
a moze ktos wie jak sprawdzic cewki ?? tak aby miec 100% pewnosci ze ktoras jest padnieta ?? ja niestety przebic zadnych widocznych golem okiem nie mam ale jestem pewien ze nie jest wszystko w 100% dobrze ..

a jakie maszz objawy?

[email protected]

gg 1041

Opublikowano
na gazie nie chodzi idealnie na wolnych obrotach i podczas deszczu (jak jest wieksza wilgotnosc) - najprawdopodobniej na gazie czasem dostaje za slaba iskre i jeden z cylindrow wtedy nie pracuje - ale nie mam pojecia jak to sprawdzic
Opublikowano

a gazem niestety nie mam nic do czynienia

a nie skacze iskra w opisanej przez Ciebie sytaucji gdzies po cewce? moze ma przebicie, przyjrzyj sie dobrze

[email protected]

gg 1041

Opublikowano
na gazie nie chodzi idealnie na wolnych obrotach i podczas deszczu (jak jest wieksza wilgotnosc) - najprawdopodobniej na gazie czasem dostaje za slaba iskre i jeden z cylindrow wtedy nie pracuje - ale nie mam pojecia jak to sprawdzic

328 w gazie? profanacja

Opublikowano
a gazem niestety nie mam nic do czynienia

a nie skacze iskra w opisanej przez Ciebie sytaucji gdzies po cewce? moze ma przebicie, przyjrzyj sie dobrze

no wlasnie ze z zewnatrz (oczywiscie sciagajc plastikowe oslony) nic niepokojacego nie zauwazylem .. mialem nadzieje ze jest jakis sposob na sprawdzenie sprawnosci tych cewek ..

z tym ze jedna cewka byla nalozona na swiece na ktorej byl olej - mialem padnieta uszczelke pokrywy zaworow - i wlasnie ta cewka ma delikatnie pekniecia na fajce .. tak wiec zastanawiam sie - moze to ta ??

kastor : to nie eMa tylko zwykle 328i jakich jezdza tysiace .. tak wiec komentarz wydaje mi sie zbedny ..

Opublikowano
  • Autor
czy koniecznie trzeba wymienic całe cewki czy tolko fajke laczaca cewke ze swieca?
Opublikowano

mozna fajke wymienic.

Co do cewek psiknij delikatnie w nocy woda na nie - zraszaczem i zobacz co sie dzieje

[email protected]

gg 1041