Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć mam BMW e36 325i bez vanosa nierowno pracuje mi silnik na wolnych obrotach sprawdzałem silnik krokowy jest ok. przepływomierz tez ok. ale jest problem z cewkami lub swiecami w nocy zauważyłem ze na cewkach pojawia się przebicie swiece wymieniłem na nowe i nic nie pomogło mam pytanie czy to mogą być walnięte cewki czy może te same gumy łączące cewke ze swieca i wymiana ich pomoze, czy może swiece sa nie dobre a mam takie NGK BKR6EK za odp. z gory dziekuje
Opublikowano
a moze ktos wie jak sprawdzic cewki ?? tak aby miec 100% pewnosci ze ktoras jest padnieta ?? ja niestety przebic zadnych widocznych golem okiem nie mam ale jestem pewien ze nie jest wszystko w 100% dobrze ..
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
a moze ktos wie jak sprawdzic cewki ?? tak aby miec 100% pewnosci ze ktoras jest padnieta ?? ja niestety przebic zadnych widocznych golem okiem nie mam ale jestem pewien ze nie jest wszystko w 100% dobrze ..

a jakie maszz objawy?

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
na gazie nie chodzi idealnie na wolnych obrotach i podczas deszczu (jak jest wieksza wilgotnosc) - najprawdopodobniej na gazie czasem dostaje za slaba iskre i jeden z cylindrow wtedy nie pracuje - ale nie mam pojecia jak to sprawdzic
Opublikowano
na gazie nie chodzi idealnie na wolnych obrotach i podczas deszczu (jak jest wieksza wilgotnosc) - najprawdopodobniej na gazie czasem dostaje za slaba iskre i jeden z cylindrow wtedy nie pracuje - ale nie mam pojecia jak to sprawdzic

328 w gazie? profanacja

Opublikowano
a gazem niestety nie mam nic do czynienia

a nie skacze iskra w opisanej przez Ciebie sytaucji gdzies po cewce? moze ma przebicie, przyjrzyj sie dobrze

no wlasnie ze z zewnatrz (oczywiscie sciagajc plastikowe oslony) nic niepokojacego nie zauwazylem .. mialem nadzieje ze jest jakis sposob na sprawdzenie sprawnosci tych cewek ..

z tym ze jedna cewka byla nalozona na swiece na ktorej byl olej - mialem padnieta uszczelke pokrywy zaworow - i wlasnie ta cewka ma delikatnie pekniecia na fajce .. tak wiec zastanawiam sie - moze to ta ??

kastor : to nie eMa tylko zwykle 328i jakich jezdza tysiace .. tak wiec komentarz wydaje mi sie zbedny ..