Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jest możliwość podłączenia smartfona do fabrycznego zestawu głośnomówiącego. Blado wyglądam w temacie elektroniki a chciałabym korzystać z telefonu w sposób dozwolony ale bez większej ingerencji w instalację. Proszę o podpowiedź.
  • Moderatorzy
Opublikowano
podłączenia smartfona do fabrycznego zestawu głośnomówiącego

Co przez to rozumiesz ? Miałaś jakiś telefon oryginalnie ?

Jest taka możliwość, żeby smartfona podpiąć, ale jest z tym trochę roboty, a jeśli rocznik auta to 1999 to raczej trzeba będzie dorabiać okablowanie, a potem zakodować moduł, a przynajmniej sparować telefon z autem przy pomocy Pasoft'a.

Tutaj świeży temat

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=370118

• Moderatorzy
Opublikowano

To musisz sprawdzić jaki moduł masz konkretnie w bagażniku po lewej stronie w schowku na samej górze jeszcze nad czytnikiem navi jeśli taki masz. Tam będzie srebrna płaska puszka i jakie kable tam wchodzą. Na pewno masz zatem okablowanie i mikrofon. Potrzebny jest moduł I-BUS z bluetoothem i antenka bluetooth. Generalnie to każdy elektryk powinien sobie poradzić z połączeniem wszystkiego w całość.

Też miałem fabryczny telefon, zamontowałem moduł bluetooth w zamian, a telefon oryginalny wywaliłem i dałem w to miejsce schowek z podłokietnikiem.

Opublikowano
Srebrnej płaskiej puszki nie ma, jest czarna duża puszka plastikowa umieszczona w poziomie to znaczy równolegle do podłogi. Doprowadzona jest biała kostka z ośmioma kabelkami, na boku odczytałam bodajże SUF3988F, od spodu trudno odczytać.
Opublikowano
Radio mam Business kaseciak którego użyłam przez 17 lat może 5 razy. Co do puszki to właśnie taka jaką wrzuciłeś, oczywiście dziękuję za zaangażowanie się w temat ale dla mnie jest to czeski film, nic nie widać nic nie słychać, po prostu czarna magia. Chyba sobie dam spokój, niech samochodzik pozostanie w stanie ,,dziewiczym" tak jak ja. Ha, ha, ha....