Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio opisałem jaka wydarzyła się u mnie sytuacja odnośnie BMW X3 e83 2.0 150 km

Podczas jazdy nagle zapaliły mi się 4x4 ręczny ABS i awaria systemu hamulców . Przestał działać prędkościomierz i z tyłu samochodu zaczęły wydobywać się dziwne odgłosy jakby samochód miał się rozpaść. Odczepilem wtyczkę od skrzynki rozdzielczej i odgłosy ucichły. Wyczytałem aby wymienic lewy tylny czujnik ABS. Czujnik wymieniłem. Zgasły wszystkie kontrolki, prędkościomierz działa i po włożeniu wtyczki nie słychać stuków. Po przejechaniu 10 km wszystkie kontrolki ponownie się świecą. Prędkościomierz jednak nadal działa także coś tam się naprawiło. Czy kontrolki zgasną ? Czy jakaś inna awaria ma tutaj miejsce ?

Dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Na 99% masz ponownie zepsuty któryś czujnik lub koronkę. Cztery kontrolki to raczej tylko to może być. Dwa lata temu miałem uwalony przedni prawy a kilka dni temu prawy tył. W obu przypadkach wymiana czujnika pomogła. Tylko że ja nie kupowałem zamienników tylko używany oryginał. Podłącz pod komputer bo tak to zgadywać można który.

Albo zainwestuj 300 zł w prosty tester diagnostyczny do bmw.... napewno się przyda i to nie raz.

I jeszcze jedno zamiast wyciągać wtyczkę że skrzynki wystarczy wyciągnąć bezpiecznik 26 w schowku

Pozdrawiam