Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, jestem od tygodnia posiadaczem BMW E90 320i.

Piszę do was i proszę o pomoc, ponieważ poprzedni właściciel postanowił dołożyć do auta nawigację CCC (zmiana deski, monitor, IDrive itd), ale niestety nie dokończył tej operacji i przejąłem to ja.. Rozebrałem climatronic, radio i okazało się, że nie ma w ogóle przewodu połączeniowego CCC/CID. Kupiłem go i podłączyłem, ale nic to nie dało. Zauważyłem też, że w monitor wchodzi jeszcze jedna kostka ( https://iv.pl/images/5c755f1467a9a8897b944044385e9394.jpeg ), ale ja jej nigdzie nie mam. I tutaj mam pytanie do was czy to jest zasilanie monitora, które powinno iść z wiązki, a nie jest tam doprowadzone czy może np kabel z radia? Pytam, ponieważ może dzięki wam ominie mnie rozbieranie sporej części auta. Dzięki za wszelką pomoc i pozdrawiam :)

Opublikowano
Dzięki wielkie! Sam schemat mi za duzo nie powiedział, ale po numerkach doszedlem do filmu na YT, w którym ktoś robił przekładkę i pokazał dokładnie co gdzie i jak idzie. No i też korzystał z tego schematu :D Jeszcze raz dzieki za pomoc :D
  • Moderatorzy
Opublikowano

s-l500.jpg

Takiej wtyczki Ci brakuje.

Ta wtyczka ma nazywa się X13822.

Pin 1 +

pin 3 -

pin 5 can h

pin 6 can l

Junction box to skrzynka bezpieczników za schowkiem pasażera.

Wtyczka X14272

Zrzut-ekranu-2023-01-25-220516.png

Zrzut-ekranu-2023-01-25-220604.png

spacer.png

Opublikowano
Jutro będę szukał czy czasem nie zaginęła gdzieś po drodze, a jak nie to będę musiał gdzieś kupić taką kostkę i połączyć to.. Jeszcze raz dzieki wielke! Bez Cb nie mogłem tego znaleźć ;)
Opublikowano
Mam jeszcze jedno pytanie do wszystkich, czy może ktoś posiada taką kostkę lub wie gdzie mógłbym ją kupić? Szukam i szukam i nigdzie nie mogę jej znaleźć.. Obdzwoniłem sklepy i tez nic.. :(
  • Moderatorzy
Opublikowano

Chyba coś takiego

Wkład 61138364664

Obudowa 61138364652

pin 1136931880

spacer.png

Opublikowano
No i nawigacja zrobiona :D Podzielę się bo może komuś się przyda, że taka sama kostka jest w climatronicu. Nigdzie nie dało się na ten moment tego osobno kupić, a zauważyłem, że są takie same więc climatronic kupiony za 25zł, piny przełożone i wszystko działa :D Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.