Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem auto miało profil kierowcy gość i nie mogłem nic zrobić, ani założyć nowego profilu ani godziny zmienić. Gdy wchodziłem w gość musiałem wpisać login i hasło. Miałem android auto itp. Wiec zrobiłem przywróć ustawienia fabryczne reset. I teraz mogę zakładać profile kierowcy ile chce, natomiast zniknął mi android auto, oraz nie mam nigdzie connected drive zeby zalogować się czy coś. A założyłem konto na connected drive usa i wysyła kod weryfikacyjny do auta i mam wejść w connected drive wiadomości. A ja nie mam teraz tego. Co teraz ? Bmw X3 2021 30i
Opublikowano
Nie ma tu kogoś kumatego ?? A aplikacje my bmw z rynku USA jak mam ściągnąć? Bo z google play nie działa ta aplikacja jak się ściągnie z konta Europy, vinu nie widzi.
Opublikowano
Witam mam problem auto miało profil kierowcy gość i nie mogłem nic zrobić, ani założyć nowego profilu ani godziny zmienić. Gdy wchodziłem w gość musiałem wpisać login i hasło. Miałem android auto itp. Wiec zrobiłem przywróć ustawienia fabryczne reset. I teraz mogę zakładać profile kierowcy ile chce, natomiast zniknął mi android auto, oraz nie mam nigdzie connected drive zeby zalogować się czy coś. A założyłem konto na connected drive usa i wysyła kod weryfikacyjny do auta i mam wejść w connected drive wiadomości. A ja nie mam teraz tego. Co teraz ? Bmw X3 2021 30i

Jaka wersja Idrive? 6 czy 7?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma tu kogoś kumatego ?? A aplikacje my bmw z rynku USA jak mam ściągnąć? Bo z google play nie działa ta aplikacja jak się ściągnie z konta Europy, vinu nie widzi.

Dobry tekst, ale nie byłeś na tyle kumaty przed zakupem by wybadać możliwości?

Zadzwoń do firm które na codzień zajmują się konwersją z USA np. Mobile Coders - BMW Kodowanie.

Opublikowano
Support USA odpisał mi ze mam przesłać dowód rejestracyjny lub akt własności pojazdu oni rozpoczną proces umowy ESA ConnectedDrive Electronic Subscriber Agreement. I wtedy w Polsce powinno działać. Co to jest umowa ESA ?
Opublikowano
Support USA odpisał mi ze mam przesłać dowód rejestracyjny lub akt własności pojazdu oni rozpoczną proces umowy ESA ConnectedDrive Electronic Subscriber Agreement. I wtedy w Polsce powinno działać. Co to jest umowa ESA ?

Umowa, w której określasz, że Ty jesteś głównym właścicielem auta, dopiszą wtedy zdalnie za Ciebie auto do Twojego konta drive connect.

Opublikowano
Wtedy będę mógł wejść w aplikacje i zrobić zainstaluj aplikacje i usługi i będzie działać ??narazie po resecie nie mam ikony connected drive ani android auto.....
Opublikowano
Wtedy będę mógł wejść w aplikacje i zrobić zainstaluj aplikacje i usługi i będzie działać ??narazie po resecie nie mam ikony connected drive ani android auto.....

Ikona Connected drive, której zapewnie szukasz (ta na obrazku pod spodem z napisem BMW i globusem) została zastąpiona nową (Aplikacja MyBMW), android auto z tego co kojarzę nie pojawiał się tam na ekranie jako aplikacja.

attachment.php?attachmentid=2115701&stc=1&d=1565195143

attachment.php?attachmentid=2778900&stc=1&d=1641166366

W kwestii MyBMW z USA jest możliwość ściągnięcia na telefon, ale trzeba ściągnąć wersję z USA z google play - u siebie mam i działa, podaje przebieg, ciśnienie w kołach itd.

Natomiast w kwestii android auto - pojawia mi się możliwość jego uruchomienia po podpięciu telefonu Bluetooth pod samochód, wchodzisz z przycisku na konsoli w COM i po lewo powinna być opcja Android Auto. Tyle, że to może zależeć od wersji oprogramowania jaką masz wgraną w ID7

Opublikowano

Ja po resecie nie mam żadnych aplikacji, connected drive też nie mam i w car komunikacja android auto też znikło.

My BMW mam ściągnąć z google play USA ale jak, ja mam google play polska i nie mogę przejść na USA.

Narazie wysyłam akt własności pojazdu do connected drive USA i czekam, podobno moga włączyć roaming żebym mógł ściągnąć aplikacje po resecie, ale narazie nie mam nic

Opublikowano
Biorąc pod uwagę wszystkie koszty, to kodowanie konwersji nie jest takie strasznie drogie, a przy okazji można dokodować albo spersonalizować sporo rzeczy. Jest wiele speców w PL, min. Ci wspomniani w tym wątku.
Opublikowano
Chłopaki mi zrobili odzyskałem android auto. Mam ikonę connected drive zaloguj się. Teraz jak mam połączyć auto. Założyć konto na connected drive USA ?? I będzie działać? Trzeba podać adres amerykanski ? Skąd mam wziąć? Ktoś opiszę szczegóły krok po kroku ? Jak połączyć auto USA, konto założyć itd.