Skocz do zawartości

...odczytanie bledow komputera 535i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wgrałem właśnie nowy eprom dedykowany do 735 automat i komp zachowuje się jak należy. Żarówka włożona w miejsce gdzie jest kontrolka check engine. Po przekręceniu kluczyka w poz. 2 kontrolka zapala się. Po uruchomieniu silnika gaśnie. Na gazie gdy zubożyłem mieszankę komp w czasie jazdy łapie błąd (1221) i zapala się lampka check engine. Przy prawidłowej mieszance wszystko ok. Stomp test również działa. Dla zainteresowanych mogę przesłać wsad eprom'u do Motronic 1.3 nr 0 261 200 179 skrzynia automatyczna.
peace & love
Opublikowano

Witajcie.

Zbichu, a jak to się ima do Motronica 3.1.1 nr 261 200 404 bo był bym zainteresowany migającą kontrolką. Mam różne schematy do BMW podłączeń kontrolki ale tylko na krótko :roll:

Opublikowano

Było to już wałkowane na tym forum nie raz ale proszę bardzo oto instrukcja krok po kroku:

1. Przekręć kluczyk w pozycję 2 (zapłon) nie uruchamiając silnika.

2. Nacisnąć pedał gazu do oporu pięciokrotnie w ciągu 5 sekund.

3. Po 5 sekundach kontrolka gaśnie i zapala się na 2.5 sekundy, znowu gaśnie na 2.5 sekundy po czym zaczyna wyświetlać kody.

peace & love
Opublikowano
A czy ona tam wogóle jest? Może powinieneś ją tam wstawić lub wymienić, bo jest np. przepalona. Czy jak włączasz zapłon to się świeci?
peace & love