Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam 525d e60 LCI z Dynamic Drive.

Chce to usunąć, zaczynają sie problemy z przeciekaniem przedniego i tylnego.

Chce sie tego pozbyć,

Czy ktoś wie, co trzeba zrobić?

Wyprogramować to juz wiem, 600zł kosztuje wyprogramowanie DD.

Zastanawiam sie czy wystarczy połączyć te 2 rurki ze sobą co wchodzą do siłownika ? Zeby olej od wspomgania poprostu zawracał?

Czyli wchodzący wężyk z wychodzącym?

Ktos próbował tego?

Bylbym wdzieczny za pomoc.

Opublikowano
Niestety ale trzeba zdemontować DD i wstawić standardowe stabilizatory. Bez tej czynności samochód będzie strasznie pływał na drodze...
Opublikowano

To , to ja akurat wiem :D

Mam wiekszy problem, co zrobić z dwoma wężami hydraulicznymi, po demontażu aktywnych stabilizatorów, na jeden stabilizator wchodzą 2 węże, wydaje mi się, że jest to przyjście ciśnienia oleju i powrót do pompy wspomagania.

Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś miał jakąś opinię, może ktoś z Was już demontował taki Dynamic Drive w e60.

Opublikowano

Czy jeśli wymienie pompe wspomagania na zwykłą która nie obsługuje Dynamic Drive, to będę mógł poprostu wyjąć cały układ Dynamic Drive? Oczywiscie wykodowując cały układ DD z systemu?

Czyli demontaż wtedy:

- pompy Dynamic Drive (to nie pompa wspomagania, to coś na zasadzie pompy sterującej chyba, oddzielny element)

- wszystkich rurek biegnących do aktywnych stabilizatorów

- zastąpienie aktywnych stabilizatorów, zwykłymi z e60 która tego fabrycznie nie miała.

Pompę główną wspomagania mozna kupic juz za 1000zł TRW.

A całą reszte - ten rozdzielacz i węże jeśli puszczą śruby też mógłbym sprzedać, no i tylny aktywny stabilizator bo jest dobry.

Co myślicie?

Mam wtedy o wiele mniej mozliwosci wycieku płynu oraz do układu całego tez by mniej weszło.

Jestem bardzo ciekaw Waszych opinii.

Opublikowano

No tak jak pisałem wcześniej usunąć wszystko związane z DD.

Pompę wspomnienia wymienić na pasująca do nowej maglownicy. Resztę spróbuj spieniężyć