Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam pytanie. Jest listwa guma plastik, ktora nachodzi na szybę czołowa na dole. Z jednej i drugiej strony dochodzi do uszczelek, a na dole przykręcona jest na śrubki. Tworzy jakby maskownice osadzenia szyby na dole, czy ktos moze kojarzy jak ten element sie nazywa ?
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Dziekuje:),

A orientujesz sie moze jaki jest numer czesci,

Kratka plastikowa nawiewu przedniej szyby ? Chodzi mi o ten nawiew ktory idzie po całej konsoli wzdłuż szyby przedniej na dole .

Opublikowano

Dzieki wielkie.

Musze jakos z tym powalczyć. Szukałem przez długi czas co moze byc przyczyna hałasu. Początkowo myslalem ze to cos w srodku deski, nastepnie dekory, listwy ozdobne , a finalnie okazało sie , ze to wlasnie ta listwa nawiewu przy duzych różnicach temperatu ( czyli najczęściej przy pierwszych 20 minutach jazdy zwyczajnie strzela . Jeśli na zewnątrz bardzo zimno i poleci od razu zbyt ciepłe powietrze to hałas slychac przy hamowaniu, ruszaniu czy podczas jazdy na nierównościach. Teraz tylko musze sie za tonjakos zabrac. Orientujesz sie moze , czy ona jest jakos przykręcania, czy wciskana ?