Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś miesiąc temu w momencie kiedy miałem słaby akumulator i podłączyłem prostownikiem w celu naładowania padł mi centralny zamek od środka i z pilota, od tamtego czasu również zauważyłem, że nie mogę otwierać klapy z kluczyka - działało wybiórczo, w tym momencie w ogóle. Akumulator w chwili obecnej już zmieniony, natomiast wydaję mi się, że może mieć na to wpływ moduł komfortu o którym już przeczytałem kilka tematów. W ostatnich dniach zauważyłem, że woda spływa mi po słupku od pasażera z przodu, kapie na dywanik, deska rozdzielcza między drzwiami pasażera została lekko zdeformowana wydaję mi się, że przez "napicie się" wody. Obstawiam, iż doszło do jakiegos zwarcia, posprawdzałem już wszystkie bezpieczniki i nie dało to żadnych rezultatów. W dniu dzisiejszym zajmę się udrożnieniem kanałów odpływowych szyberdachu (mokre słupki + skraplanie się wody poniżej schowka). Czy waszym zdaniem również jest to prawidłowa diagnoza? Kluczyk był sprawdzany czy jest naładowany - jest okej, oświetlenie w aucie działa, chociaż zauważyłem co jakiś czas, iż potrafi zamrugać. Czy moduł komfortu jaki bym nie wybrał będzie odpowiedni? W internecie zauważyłem, iż numer seryjny do E53 to 6915120, czy sugerować się wersją wyposażenia, kodem seryjnym tylko z poprzedniego modułu po jego wyciągnięciu czy wersji ewentualnie silnikowej(co raczej w pierwszej kolejności odrzucam). Proszę o rady i pozdrawiam.

+ co wiąże się z zmianą modułu komfortu na inny np z E39 o numerze 8381962 - z opinii w internecie można dowiedzieć się, że to jest to samo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

sprawdz najpierw wiązkę w klapie

ale zalanie też może mieć wpływ

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW